İdil'de miniklerden namaz etkinliği

İdil'de miniklerden namaz etkinliği

Şırnak'ın İdil ilçesinde Kur'an Nesli Platformu'na üye İrşad-Der tarafından organize edilen etkinlikte, minikler namaz için yürüdü.

Şırnak'ın İdil ilçesinde faaliyetlerde bulunan Kur’an Nesli Platformu’na üye İrşad-Der tarafından küçük çocuklara yönelik "Hayat namaz ile güzeldir" sloganıyla bir yürüyüş düzenlendi.

Dernek binasından başlayıp Merkez Ulu Camii'nde sona eren yürüyüşe çok sayıda çocuk katıldı. Yürüyüşteki kız ve erkek çocukları ellerindeki Kürtçe, Türkçe ve Arapça dövizlerle beraber yürüyüş boyunca salavatlar getirdi.

"Cennetin anahtarı namazdır", "Namaz kılanın imanı tamdır", "Nimêj sitûna dîn e" gibi dövizlerle yürüyen çocuklar, yürüyüşün sona erdiği Merkez ulu Camii'nde hep beraber namaz kıldı.

Düzenlenen etkinlikle ilgili konuşan dernek yetkilisi Mehmet Emin Çiçek, çocuklara yönelik namaz etkinliği yaptıklarını, namaza tüm toplumun önem göstermesi gerektiğini, namazsız bir toplumun dünya ve ahirette Allah'ın rızasına kavuşamayacağını söyledi.

Çiçek, "Bugün minik yavrularımızın namaz şuurunun perçinlenmesi için bir etkinlik düzenledik. Derneğimizden Ulu Cami'ye kadar salavatlarla yürüdük. Sonra hep birlikte çocuklarımızla saf tutup namaz kıldık. Toplum olarak namaza önem göstermeliyiz. Namaz dinin direğidir. Namazı olmayanın dini çökmüştür. Öncelikle ebeveynler namaza gereken ehemmiyeti göstermeli ki, çocukları da onları takip etsin. Gelecek neslimizin ifsad olmaması için hep birlikte çaba göstermeliyiz." dedi.

İLKHA










 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler