İdlib'de 22 kişi hayatını kaybetti

İdlib'de 22 kişi hayatını kaybetti

Suriye'deki sivil savunma ekiplerinin verdiği bilgiye göre çatışmayı azaltma bölgesi olarak bilinen İdlib ve çevresinde, Rus ve rejim saldırıları sonucu en az 22 kişi hayatını kaybetti.

Rusya ve Suriye rejimi saldırıları sonucu son 24 saat içerisinde sekizi çocuk, altısı kadın olmak üzere toplam 22 sivilin hayatını kaybettiğini belirten Beyaz Baretliler, soykırım suçları sayılacak bu saldırıların dünyanın gözü önünde işlendiğini kaydetti.

"İdlib, Hama ve Halep'in eteklerinde Rus ve Suriye rejiminin barbarca bombardımanının 34'üncü gününde endişe verici istatistikler" şeklinde kuruluşun resmi twitter sayfasından yaptığı açıklamalara göre Rusya ve Suriye rejim güçlerinin bombardımanları sonucu İdlib, Hama ve Halep bölge sınırları içerisinde en az 22 kişi hayatını kaybetti.

Rejim savaş uçaklarının saldırıları sonucu İdlib'in Sarja bölgesinde daha önce Tantaya bölgesindeki çatışmalardan dolayı yerinden edilmiş biri çocuk, 5'i kadın olmak üzere toplam 7 kişinin hayatını kaybettiği, 10 sivilin de yaralandığı belirtildi.

Ekiplerin dün itibariyle toplam 39 yerleşim yerine saldırı gerçekleştirdiğini söyleyen ilk yardım ekipleri, bunlardan 75'inin hava saldırıları, 43'ünün rejim helikopterlerinden atılan patlayıcı yüklü variller ve 565'inin ise top atışları olduğunu kaydetti.

Kuzey Suriye halkına karşı insani bir felaket uyarısını yenileyen Suriye sivil savunma kuruluşu olan Beyaz Baretliler, bu saldırılardan dolayı uluslararası toplumu sorumlu tuttuğunu belirtti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler