İdlip için başlatılan yardım kampanyası devam ediyor

İdlip için başlatılan yardım kampanyası devam ediyor

Battalgazi İlçe Müftüsü Hüseyin Özdemir, İdlip’de çadırlara kalanlar için başlattıkları kampanyaya, Malatyalıların yoğun ilgi gösterdiğini bildirdi.

Kış mevsiminin başlamasıyla Suriye’nin kuzeyinde bulunan İdlip’te zor şartlar altında çadırlarda hayatlarını sürdürmeye çalışan mülteciler için Türkiye Diyanet Vakfı, ülke genelinde acil yardım kampanyası başlatmıştı. Başlatılan kampanya kapsamında Türkiye Diyanet Vakfı Malatya şubeleri de kampanya başlattı.

Başlattıkları kampanyayla ilgili İLKHA muhabirine konuşan Merkez Battalgazi ilçe Müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfı Battalgazi Şube Başkanı Hüseyin Özdemir, Anadolu’nun İslam’a girmesine vesile olan Battalgazi’nin torunları olarak, “İdlip’de Battalgazi Mahallesi Kuruyoruz” kampanyası başlattıklarını ve Malatyalıların bu kampanyaya yoğun ilgi gösterdiğini belirtti.

Kampanyanın pazartesi günü başladığını ve 2 hafta süreceğini belirten Özdemir, yapılacak evlerin 30-40 metrekare olacağını ve bir evin bedelinin 6 bin TL olduğunu kaydetti. Şimdiye kadar 20 evin yapılmasına yetecek kadar bağışın yapıldığı söyleyen Özdemir, tüm hayırseverleri bağış yapmaya davet etti.

“İdlip’de Battalgazi Mahallesi Kuruyoruz”

Türkiye Diyanet Vakfının Türkiye geneli başlattığı İdlip’e yönelik acil yardım kampanyası kapsamında kendilerinin de “İdlip’de Battalgazi Mahallesi Kuruyoruz” adı altında kampanya başlattığını kaydeden Ballatgazi İlçe Müftüsü Hüseyin Özdemir, şöyle devam etti:

“Suriye’nin kuzey bölgesinde İdlip’den göç eden insanların kaldıkları çadırlarda son dönemde kış şartlarının ağırlaşması, yağan yağmurla sellerin oluşması ve çadırların su altında kalmasıyla acil bir yardım kampanyasına ihtiyaç duyuldu. Bizler de bu ihtiyaçtan hareketle Battalgazi İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Battalgazi Şubesi olarak iyilik konutları adı altında kaç ev yapabiliriz arayışı içerisine girdik. Türkiye Diyanet Vakfı Battalgazi Şubesi olarak ‘İdlip’de Battalgazi Mahallesi Kuruyoruz’ sloganıyla bir kampanya başlattık. Anadolu’yu Müslümanlaştıran ve İslam ile tanışmasına vesile olan Battalgazi’nin torunları olarak inşallah İdlip’de de Battalgazi Mahallesini inşa edeceğiz. Pazartesi günü başlattığımız kampanyaya Malatyalılardan yoğun ilgi var. Hem iş adamlarımız hem vatandaşlarımız ilgi gösteriyorlar. Kampanya doğrultusunda bir ev miktarı bağışında bulunan hayırseverlerimiz de var, bir eve bir miktar katkı bağışında bulunan hayırseverlerde var. Şu ana kadar kampanyamız çok iyi bir şekilde gidiyor.”

“Kampanya 2 hafta sürecek şimdiye kadar 20’ye yakın ev için bağış yapıldı”

Özdemir, “Pazartesi ve salı günü kaymakam (Abdulkadir Duran) beyin himayeleri altında imam hatip, müezzin kayyım arkadaşlarımızla bir toplantı gerçekleştirdik. Kaymakamımız da kampanyaya katkıda bulundu. İlk olarak Battalgazi Müftülüğü çalışanları olarak bağışta bulunduk. Sadece Battalgazi Müftülüğü personeli olarak inşallah İdlip’de 5 tane ev inşa edeceğiz. Toplamda şimdiye kadar 20’ye yakın ev için bağış yapıldı. Kampanyamız bu hafta ve önümüzdeki hafta olmak üzere 2 hafta sürecek. İnşallah hedefimiz de tam bir Battalgazi Mahallesini İdlip’de inşa etmek var.” diye kaydetti.

“Soğukta titreyen insanların artık titrememeleri için inşallah evler inşa edeceğiz”

İdlip'de yaşanan kış şartlarının çok zor olduğunu hatırlatan Özdemir “Kış şartlarının doğrudan çocukların, anne babaların yani tüm bireylerin hayatını etkileyen boyutu var. Orada bir çadır altında ve soğuktan kendisini korumaya çalışan insanlar söz konusu. Çünkü kışın şiddeti arttığı zaman çadırın insanı koruyabilme ihtimali kalmıyor. Bizler de soğukta titreyen insanların artık titrememeleri, sıcak bir ortamda hayatlarını sürdürebilmeleri için inşallah 30-40 metrekare evler inşa edeceğiz. Buradan bütün Malatyalı kardeşlerimizi, iş adamlarımızı, kamuda çalışan insanlarımızı ve vatandaşlarımızı bu kampanyaya destek vermeye davet ediyorum. Tabi daha önce de bahsettiğimiz gibi bu kampanya Türkiye Diyanet Vakfı’nın Türkiye geneli başlattığı acil yardım kampanyasıdır. Özelde de Türkiye Diyanet Vakfı Malatya şubemiz Battalgazi ve Yeşilyurt şubemiz de bu çalışmaları sürdürüyor. Bütün vatandaşlarımızı bu çalışmalara katkı sunmaya davet ediyorum. Şu ana kadar katkıda katkıda bulunan tüm kardeşlerimize ve bugün müftülüğümüze gelerek bir ev bağışında bulunan Emin Yücetaş hocamıza çok teşekkür ediyorum.” dedi.

“Elinizle gönderdiğiniz sizindir”

Kampanyada emeği geçenlere teşekkür eden hayırsever Emin Yücetaş ise “Türkiye Diyanet Vakfı Battalgazi şubemizin kampanyasından haberdar olduktan sonra çok memnun oldum ve gelip oradaki kardeşlerimiz için bir ev bağışında bulundum. Rabbim kabul etsin. Tüm Müslümanlara şu çağrıda bulunmak istiyorum. Elinizle gönderdiğiniz sizindir.” dedi.


İdlip için başlatılan yardım kampanyası devam ediyor

İdlip için başlatılan yardım kampanyası devam ediyor

İdlip için başlatılan yardım kampanyası devam ediyor

İdlip için başlatılan yardım kampanyası devam ediyor

İdlip için başlatılan yardım kampanyası devam ediyor

İdlip için başlatılan yardım kampanyası devam ediyor

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.