İffet Kahramanı sahabe Safvân Bin Muattal'ın Samsat'taki türbesi yenileniyor

İffet Kahramanı sahabe Safvân Bin Muattal'ın Samsat'taki türbesi yenileniyor

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde kabri bulunan Hazreti Safvân Bin Muattal'ın türbesinin yapımına başlandı.

Allah Resulünün "Ben onun hakkında hayırdan başka bir şey bilmem." dediği İffet Kahramanı Hazreti Safvân Bin Muattal'ı ziyaret etmek için değişik illerden gelen vatandaşlar, ziyaretleri daha rahat bir şekilde gerçekleştirebilecek.

Çalışmlar tamamlandığında on binlerce insanın aynı anda ziyaret edebileceği türbe hakkında bilgi veren proje müdürü Altan Tutak, "Türbemiz kubbeli bir yapıya sahip olup, kubbenin en üst noktası 18 metre yüksekliğinde olacak. Yaklaşık 300 metrekare kurulumu var. Bayan ve erkek ayrı olacak şekilde iki girişi olacak. Çatı kurşun kaplama, duvarlar limra taşı kaplama, içeride kalem işi nakışların yanı sıra çeşitli süsleme ve nakışlar yer alacak şekilde küçük bir cami diye bileceğimiz bir yapı olacak." dedi.

"5 bin kişi aynı anda namaz kılabilecek"

Külliye içerisinde yer alan cami ve sanduka hakkında bilgi veren Tutak, "Burası bir külliye inşaatıdır. Külliye içerisinde lojman binası, kesimhane binası, iki şadırvan, cami, türbe, otopark, çevre düzenlemesi ve yeşillendirilecek alanlar var. Sayı anlamında en az 30 bin kişiyi ağırlayabilecek bir külliye olacak. Türbenin sandukası ahşaptan olacak. Daha önce var olan sandukayı emanet aldık. Yerine yenisi yapılacak. Türbenin etrafında ahşap seperatör ile bay ve bayanların ziyaret alanları ayrılacak. Ziyarete gelen vatandaşlar, eski duruma göre türbeyi çok daha rahat bir şekilde ziyarete edebilecek. Cami iki minareli olup, 2 bin kişinin namaz kılabileceği kapalı bir alan sahip olacak. 20 kubbeden oluşan revaklı alanı da kattığımız zaman aynı anda 5 bin kişi namaz kılabilecek." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler