İftira atanlar kaos peşinde

İftira atanlar kaos peşinde

15 Temmuz sonrası aşiretlerin ikinci bir darbe girişimine destek vereceği iddialarını sert bir dille eleştiren aşiret reisleri, kesinlikle böyle bir oyuna meydan vermeyeceklerini ifade etti.

ENES DURMAZ / DOĞRUHABER

Henüz 15 Temmuz kanlı darbe kalkışmasının izleri silinmemişken son günlerde ikinci bir darbe girişiminin olacağı iddiası konuşuluyor. Emekli Albay H. Atilla Uğur'un ikinci darbe girişiminin İngilizler tarafından satın alınmış aşiretlerle yapılacağı iddiasını sert bir dille eleştiren aşiretler, kesinlikle böyle bir oyunun içerisinde yer almayacaklarını ifade ettiler. Gazetemize konuşan aşiret reisleri bu iddiaların asılsız olduğunu ve hiçbir Kürt aşiretinin İngilizlerle işbirliği yapacak kadar karaktersiz olmadığının altını çizdi. Araştırmacı Yazar Müfit Yüksel de bu iddiaların etnik kimlik üzerinden bir iç savaş, kışkırtma ve kaos üretmeye yönelik hamleler olduğuna dikkat çekti.

İNANCINA BAĞLI KÜRTLER BASİRETSİZ DEĞİLDİRLER

Ortaya atılan iddiaların bir algı operasyonu olduğunu söyleyen Butıkân aşiretinin ileri gelenlerinden Mehmet Nuri Genç, “Batılıların, bugüne kadar İslam coğrafyaları üzerindeki emellerini istedikleri şekilde gerçekleştiremedikleri için çıkardığı bir algı operasyonudur. Müslüman Kürt aşiretlerini kendi kötü emellerine alet etmek istiyorlar. Tarih boyunca da Kürtler, değil Türkler için hiç kimse için böyle bir oyunun içinde yer almamıştır. Orta yaş ve üstünde yer alan kesimin okuma-yazma oranı düşük olsa da inançları, akideleri, Allah'a olan bağlılıkları bu coğrafyada bir kaosun, bir yok olmanın öncülüğünü yapacak kadar basiretsiz değildir” dedi.

BU İDDİALARIN ANA HEDEFİ MÜSLÜMAN KÜRTLERİ İNANCINDAN UZAKLAŞTIRMAKTIR

Bu iddiaları doğrulayacak hiçbir emarenin olmadığını dile getiren Genç, “Kürt halkı, İslam coğrafyasının yani sadece Doğu ve Güneydoğu'nun değil, herhangi bir İslam coğrafyasının zafiyete uğramaması için elinden ne gelmişse geçmişte olduğu gibi bugün de yapmıştır. Çok geniş bir kesim ile diyaloğum olduğu halde bu iddiayı doğrulayacak bir durumla karşılaşmadım. Kesinlikle böyle bir şey söz konusu olamaz. Hiç kimse Kürtleri kullanmak için uğraşmasın. Bu iddia ve operasyonların ana hedefi Müslüman Kürtleri inancından uzaklaştırmaktır. Marksist PKK ile yapamadıklarını bu defa farklı bir oyunla masum ve Müslüman Kürtlere bu şekilde bir darbe vurmanın peşindeler. Bizler ne Kemalist Türk kavmiyetçiliğine ne de ateist PKK kavmiyetçiliğine kanacağız. Müslüman Kürt aşiretleri olarak bu tür oyunlara kesinlikle meydan vermeyeceğiz”

AŞİRETLER İNGİLİZLERE SATILACAK KADAR KARAKTERSİZ DEĞİLDİR

Ortaya atılan bu iddiaların tamamen asılsız olduğunu belirten Düdiran aşiret liderlerinden Mehmet Tetik ise, “Şu ana kadar Doğu ve Güneydoğu'da bulunan hiçbir aşiret reisiyle kimsenin görüşmesi olmamıştır. Hiçbir aşiretin de kendini İngilizlere satacak kadar karaktersiz olduğunu düşünmüyoruz. Bu iddiaları ve ortaya atılan iftiraları üzüntü ile takip ediyoruz. Namusuna, dinine, şerefine düşkün Kürt milletinin asla ve asla böyle bir oyuna, böyle bir kalleşliğe imza atacağına inanmıyoruz. Biz öyle inanıyoruz ki aşiretlerin ve özelikle ileri gelenlerinin kendi vatanına, milletine olan bağlılığını bertaraf etmeye yönelik bir oyun oynanıyor” şeklinde konuştu.

AŞİRETLER HEDEF GÖSTERİLİYOR?

Aşiretler üzerinde bir hedef gösterme söz konusu olduğuna dikkat çeken Araştırmacı Yazar Müfit Yüksel ise, “Bununla Kürt olmayanların milliyetçilik duygularını Kürtlere karşı kabartıp ortalığı kaosa vermeye yönelik bir manipülasyon var ortada. Eğer bu aşiretler için böyle bir şey söz konusu olsaydı bunlar en başta PKK'nin ilan ettiği özyönetime destek verirdiler. Özyönetim ve hendek (çukur) siyasetine, kepazeliğine destek vermeyen, bırakın suskun kalmayı onlara karşı tavır alan, böyle bir durum sergileyen aşiretlerin böyle bir şeye ortak olacaklarını düşünmüyorum” dedi.

BÖYLE BİR ŞEY SÖZKONUSU İSE MİT NEDEN ORTAYA ÇIKARMIYOR 

Eğer böyle bir şey söz konusu ise istihbaratın bu oyunu deşifre etmesi gerektiğine dikkat çeken Yüksel, “Bir de devletin istihbaratı yok mu? Kim nereden ne kadar para aldı? Ne olup bittiğini devletin koca istihbaratı (MİT) bunu tespit edemiyor mu? Eğer iddia edildiği gibi aşiretlerin yüklü miktarda borcu varsa ve bunun için böyle bir oyuna alet edilecekse devlet neden önlem olarak bunların borçlarını tespit edip ödemiyor. Etnik kimlik üzerinden bir iç savaş, kışkırtma ve kaos üretmeye yönelik hamlelerdir bunlar” şeklinde konuştu.

MİROĞLU: KÜRT AŞİRETLERİ DARBE GİRİŞİMİNİ DESTEKLEMEZ

Öte yandan TBMM'de düzenlediği basın toplantısında ikinci bir darbe girişimi söylentilerini ele alan Ak Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, aşiretlerin ikinci bir darbe girişimine destek vereceği iddialarını sert bir dille eleştirdi. Miroğlu, “Kürt aşiretlerinin banka borçlarını Türkiye'de İngilizler kapatıyor dediğiniz zaman milyonlarca mensubu olan bir toplumsal yapıyı suçlamış olursunuz. İngilizler hangi aşiretin borcunu ödemiştir? Daha dün mensupları suikaste uğrayıp hayatını kaybeden binlerce korucusu olan Jırkiler'in mi? Ramanlıların, Mıhallemilerin, Omeryanlılar'ın mı? Yoksa CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun aşireti Kureyşanlılar'ın mı? Bu iddiayı ortaya atan beyefendinin elindeki bilgi ve belgeleri açıklamasını bekliyoruz. Yıllardır Şeyh Sait'in İngiliz ajanı olduğu iddiaları devlet aklı söz konusu olduğunda ne gibi sonuçlara yol açtığını bu ülkede yaşayıp da bilmeyen yoktur. Yüzyıl sonra benzer bir iddiayla karşı karşıyayız” ifadelerini kullandı.

Resmi büyütmek için yeni sekmede açın

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.