Iğdır’da itfaiye personellerine eğitim verildi

Iğdır’da itfaiye personellerine eğitim verildi

Iğdır’da itfaiye personellerine, trafik kazlarında hidrolik kesme ve ayırma setleriyle nasıl müdahale edeceği hakkında bilgi verildi.

Iğdır İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından itfaiye birimi çalışanlarına trafik kazlarında hidrolik kesme ve ayırma setleriyle nasıl müdahale edecekleri hakkında eğitim verildi.

İtfaiye binası önünde personellere trafik kazası esnasında araca hidrolik kesme ve ayırma setleriyle nasıl müdahale edeceği konusunda uygulamalı eğitim verilerek, kaza anında yapılması gerekenler söylendi.

Arama ve Kurtarma Şefi Yahya Duman, eğitime katılan personellere kaza anında ilk yapılması gereken işlemleri uygulamalı olarak gösterdi.

Uzman kişiler tarafından personellerine eğitim verildiğini belirten Belediye İtfaiye Müdürü Ali Çekim, "Ekiplerimiz trafik kazalarının olduğu olay yerine bazen önceden ulaşıyor. Burada acil yardım yapılması hususunda tam donanımlı olmaları için personellerimize eğitim verdik. Konu hakkında uzman kişilerce ekibimize verilen eğitimle böylece olay yerinde daha hızlı şekilde kazalara müdahale etmiş olacağız. Bu konuda personellerimize eğitim veren Iğdır İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne verdiği destek ve eğitim için teşekkür ediyoruz." dedi. (Zülfü Dinç - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.