İhanet anlaşmasını imzalayan Arap ülkeleri, siyonist rejime bağlılığını yeniledi!

İhanet anlaşmasını imzalayan Arap ülkeleri, siyonist rejime bağlılığını yeniledi!

​Fas Dışişleri Bakanı Nasser Bourita, ülkesinin işgalci siyonist rejimle sözde "barış yoluna" olan bağlılığını yenileyerek Filistin davasına ihanetini sürdürdü.

İşgalci siyonist rejim ile bazı Arap ülkeleri arasında "normalleşme anlaşmalarının" imzalanmasının birinci yıl dönümü dolayısıyla çevrimiçi bir toplantı düzenlendi.

Toplantıya; işgalcilerle anlaşmaya varan Fas, BAE ve Bahreyn'in dışişleri bakanları ile işgalci siyonistlerin dış işleri bakanı ve ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken katıldı.

Trump döneminin eseri olan ihanet anlaşmalarının birinci yıldönümünü kutlayan Blinken, "Daha fazla ülkeyi BAE, Bahreyn ve Fas'ı örnek almalarına teşvik edeceğiz." diyerek ihanet anlaşmalarını genişletecekleri arzusunu dile getirdi.

İşgalci siyonist rejimle kurulacak ilişkilerin bölge ülkelerinin ve dünyanın çıkarına olduğunu savunan Blinken, "Normalleşme daha fazla istikrar getirecek." dedi.

Toplantıda konuşan Fas Dışişleri Bakanı Nasser Bourita ise, ülkesinin "işgalci rejim ile barış yoluna olan bağlılığını yenilediğini" söyledi.

Bourita, ayrıca Tel Aviv ile çeşitli alanlarda işbirliği yaptıklarını da ifade etti. Bourita, "Bölgedeki durum hakkında yeni bir değerlendirme yapmalı, istikrar kazanmak ve başarılı olmak için fırsatlar aramalıyız." ifadelerini kullandı.

İşgalci rejimin dışişleri bakanı Yair Lapid ise bakanlıktan bir heyetin bu ayın sonuna doğru Bahreyn'e gideceğini duyurdu.

Mısır (1979) ve Ürdün'ün (1994) ardından 2020 yılında Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn, Fas ve Sudan da işgalci siyonist rejimle sözde "normalleşme" adı altında anlaşma imzalamıştı.

Filistin davasına bir ihanet olarak tarihe geçen anlaşmalar, başta Filistin'deki direniş grupları olmak üzere İslam âleminin tepkisini çekmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.