İHH Adana Şube Başkanı: Mavi Marmara tüm mazlumlar adına dünya için umut ışığıdır

İHH Adana Şube Başkanı: Mavi Marmara tüm mazlumlar adına dünya için umut ışığıdır

Siyonist işgalciler tarafından 10 Müslümanın şehid edildiği ve onlarcasının da yaralandığı Mavi Marmara katliamının üzerinden 10 yıl geçti.

İHH Adana Şube Başkanı Mahmut Eraslan, Mavi Marmara katliamının yıl dönümü münasebetiyle yazılı bir açıklama yaptı.

Dünya üzerinde insan haklarının ihlal edildiği bölgelerin başında Ortadoğu coğrafyası geldiğini belirten Eraslan, milyonlarca insanın en doğal hakkı olan yaşama hakkına kast edilmesinin yanı sıra yüz binlerce insanın da haksız ve hukuksuz bir şekilde hapishanelerde, özgürce yaşam hakkından mahrum bırakıldığını söyledi.

Milyonlarca insanın ise vatanlarını terk etmek zorunda kaldığını ifade eden Eraslan, bu yaşananların son bulması için dünyanın dört bir yanından aktivistlerin çeşitli organizasyonlar düzenlediğini kaydetti.

Eraslan, yaşanan insanlık dramına sessiz kalamayan aktivistlerin özellikle Gazze'de yaşanan zulümlerin bertaraf edilmesi için "Filistin’e Yola Çık" etkinliği ile insanlık dışı uygulamaları aşmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Gazze’ye insani yardım götürmek amacıyla yola çıkan ve sadece yardım gönüllüleri ile insani yardım malzemesi taşıyan Mavi Marmara gemisinin 31 Mayıs 2010 günü siyonist işgalciler tarafından uluslararası sulardaki hukuk dışı saldırı ve müdahalesiyle karşı karşıya kaldığını anımsatan Eraslan şunları söyledi:

Saldırı esnasında ve devam eden süreçte 10 insani yardım gönüllüsü şehit oldu, 56’sı ağır yaralandı. Filo katılımcıları hiçbir yasal dayanak olmaksızın hapsedildi, yaralılara kelepçe takıldı, bazı yaralılar günlerce hücrelerde alıkonuldu ve kendilerine işkence ve kötü muamelede bulunuldu. Filo katılımcılarının tamamı kötü muameleye maruz bırakıldı, hapsedildi, şahsi eşyalarına el konuldu ve gemilere çeşitli maddi zararlar verilmek suretiyle birçok haksız, hukuksuz fiil işlendi.

Konuşmasının devamında Eraslan, “Filistin'in özgür haklarını alana kadar, Mescid-i Aksa özgürleşene kadar, Türkiye olarak, vicdanlı insanlar olarak bu mücadelemize devam edeceğiz. Mavi Marmara tüm mazlumlar adına dünya için umut ışığıdır. Mavi Marmara şehitlerimizi rahmetle anıyoruz." ifadelerini kullandı.


İHH Adana Şube Başkanı: Mavi Marmara tüm mazlumlar adına dünya için umut ışığıdır

İHH Adana Şube Başkanı: Mavi Marmara tüm mazlumlar adına dünya için umut ışığıdır

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.