iHH-AYDER 'den Suriye'ye 104. yardım TIR'ı

iHH-AYDER 'den Suriye'ye 104. yardım TIR'ı

Konya iHH-AYDER tarafından çeşitli gıda ürünü yüklü 104. yardım TIR'ı yapılan dualarla Suriye'ye uğurlandı.

KONYA- Konya iHH–AYDER, Mevlana Türbesi yanında yaptığı basın açıklamasından sonra 104. yardım TIR’ını dualarla Suriye’ye uğurladı.

 

Basın açıklamasını okuyan Konya iHH – AYDER görevlisi Salim Erhan Avcu,“Suriye'de savaş 4.yılına girilirken insani kriz giderek büyümekte. Çocuklar, yaşlılar, kadınlar, yaralılar açlığın ve bulaşıcı hastalıkların pençesinde yaşam savaşı vermeye devam etmektedir. “ dedi.

 

Zalim Suriye rejiminin mazlum Müslüman halka karşı helikopter ve uçaklardan varil bombaları ile ölüm yağdırdığını söyleyen Avcu,”40 ayrı bölge abluka altında. Milyonlarca kardeşimiz açlığın ve ölümün pençesinde inim inim inlemekte. Bu kardeşlerimiz özelde Müslümanların, genelde ise insanlığın vicdanının harekete geçmesini beklemektedir.” İfadelerini kullandı.

 

Konya iHH - AYDER olarak savaşın başladığı günden bugüne, savaşın mağduru olan mazlum Suriye halkına hep sahip çıktıklarını belirten Avcu, “Bugünden sonra yine sahip çıkacağız. Bugün 104.TIR’ımızı uğurluyoruz. Bu TIR’ımızda 10 ton un ve bin adet içinde çay, şeker, zeytin, peynir, makarna, helva, reçel ve muhtelif maddelerin bulunduğu gıda kolisi bulunmakta.” şeklinde konuştu.

 

Bu TIR’ın hazırlanmasında katkısı olan başta Konya'lı bağışçılara ve gönüllülerine olmak üzere, tüm esnaf sanayici ve iş adamlarına teşekkür eden Avcu,” Yapmış oldukları yardımların, mahşer yerinde en güzel şekilde karşılarına çıkmasını yüce rabbimizden niyaz ederiz.” dedi.

 

Avcu’nun konuşmasından sonra yapılan duanın ardından, yardım TIR’I Suriye’ye doğru yola çıktı.   (İlyas Yavuz-İLKHA)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.