İHH, Coronavirus'ten dolayı işsiz kalanlar için yardım kampanyası başlattı

İHH, Coronavirus'ten dolayı işsiz kalanlar için yardım kampanyası başlattı

İHH İnsani Yardım Vakfı, Coronavirus sebebiyle işsiz kaldığı tespit edilen ve gündelikçi çalıştığı için geliri olmayan muhtaç ailelere 10 milyon TL nakdi yardım ile 100 bin aileye kumanya paketi dağıtımı yapacak.

"Vakit Dayanışma Vakti" sloganıyla başlattıkları yardım çalışmaları ile ilgili twitter hesabı üzerinden açıklama yapan İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, yapacakları çalışmaları İçişleri Bakanlığı'nın başlattığı "Vefa Sosyal Destek Grupları" ile birlikte koordineli bir şekilde yapacaklarını ifade ederek herkesi kampanyaya destek vermeye davet etti.

Çin'de başlayan ve dünyanın birçok ülkesini etkisi altına alan Coronavirus (Covid-19) sebebiyle yaşanan ekonomik krizden dolayı işverenlerin işçilerini işten çıkarmak zorunda kaldıklarını ve işyerlerini kapattıklarını hatırlatan Yıldırım, "Özellikle gündelikçi olarak çalışan, evine ekmek götüren birçok kardeşimiz şu anda sıkıntı çekiyor. Biz, en temel meselenin aile olduğunu biliyoruz. Ailenin dağılmaması gerekiyor. Çok zor dönemlerden geçiyoruz. Bu nedenle tüm Türkiye'yi dayanışmaya çağırıyoruz." dedi.

"Yardımlar öncelikli olarak yetimler ile gündelikçi çalışanlar için yapılacak"

Yıldırım, "Herkes kendi akrabalarından, ailesinden, çevresinden başlayarak yardıma ihtiyaç duyan bütün fertleri, gündelik olarak çalışanları tespit etsin ve yardım etsin. Bizler de İHH olarak üzerimize düşen görevi yapıyor, elimizi taşın altına koyuyoruz. İlk etapta 10 milyon nakit yardımı bu iş için ayırdık. 100 bin gıda kolisi çalışmalarını başlattık. Bunun yanında da 10 bin hijyen paketini de dağıtıyoruz. Bu dağıtımları İçişleri Bakanlığı'nın 'Vefa Sosyal Destek Grubu' ile birlikte organizeli olarak yapıyoruz. Öncelikle yetim ailelerini tespit ediyoruz. Yevmiyeci olarak çalışıp işten çıkarılanları tespit ediyoruz ve bu insanlara yardım etmeye çalışıyoruz." diye konuştu.

"Bütün STK'ları, hayırseverleri, cemaatleri, sendikaları, herkesi yardım yapmaya davet ediyoruz"

Türkiye halkının bütün dünyaya yardım yaptığını ve bugün Türkiye'nin zor durumda olduğunu hatırlatan Yıldırım, şöyle konuştu:

"İHH olarak 30 yıldır sizin verdiklerinizle 135 ülkeye gittik. İnsanların dertlerine çare olmaya gayret ettik. Fakat bugün Türkiye zor durumda. Bu nedenle yardımlarımızın çoğunluğunu Türkiye bu sıkıntıyı atlatana kadar burada yaşayan halkımız için yapmaya karar verdik. 135 ülkede yaptığımız yardımların büyük bir kısmını, yardım kolileri de dâhil olmak üzere İçişleri Bakanlığının Vefa Destekleme Grubu'nun tespit ettiği ailelere vermek üzere hazırlıklarımızı yaptık ve çalışmalarımızı başlattık. Bu çerçevede Ramazanda sadece kriz bölgelerine yardım götüreceğiz. Yani Suriye, Irak, Doğu Türkistan, Filistin, Yemen, Libya gibi ülkeler dışında yardımları halkımızla paylaşacağız. Bu nedenle herkesin bu kampanyaya destek vermesini istiyoruz. Devletimizle, milletimizle ve halkımızla beraber bu sıkıntıyı aşacağız. Önemli olan aileyi ayakta tutmaktır. Bu vesileyle bütün STK'ları, hayırseverleri, cemaatleri, sendikaları, herkesi yardım yapmaya davet ediyoruz."

İLKHA


İHH, Coronavirus'ten dolayı işsiz kalanlar için yardım kampanyası başlattı

İHH, Coronavirus'ten dolayı işsiz kalanlar için yardım kampanyası başlattı

İHH, Coronavirus'ten dolayı işsiz kalanlar için yardım kampanyası başlattı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler