İHH Yemen’de acil yardım çalışmalarına başladı

İHH Yemen’de acil yardım çalışmalarına başladı

İHH İnsani Yardım Vakfı ekipleri, Yemen'in Aden ve Marib bölgelerine ulaşarak acil yardım çalışmalarına başladı.

Yemen’de insani kriz ölümcül boyutlara ulaştı. 27,4 milyon nüfus sahip ülkede 21 milyon insan gıda sıkıntısı çekerken, 10 milyon insan da acil yardıma muhtaç durumda.  Çatışma, açlık, kolera ve çeşitli salgın hastalıklar nedeniyle şu ana kadar binlerce insan öldü.  Uluslararası raporlara göre Yemen’de ölen çocukların sayısı 85 bine ulaştı. İç savaşta ölenlerin sayısı ise 16 bin civarında olduğu biliniyor.

3 milyon insan evini terk etmek zorunda kaldığı ve sağlık sisteminin de çöktüğü ülkede 14,8 milyon insan, sağlık hizmetine ulaşmasında büyük zorluk yaşıyor. Çocuklar, çatışma ve yetersiz beslenmeye bağlı hastalıklardan dolayı hayatlarını kaybediyor.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonunun (UNICEF) verilerine göre Yemen'de 2,2 milyon çocuk akut yetersiz beslenme sorunu yaşarken, bu çocuklardan 5 yaşın altındaki 400 bini ise acilen yardım edilmezse ölüm riskiyle karşı karşıya bulunuyor.

İHH, “Yemen Yardım Bekliyor” sloganıyla acil yardım kampanyası başlattı. Bölgedeki savaşın taraflarına insani yardı faaliyetlerini sağlamak için 3 aylık acil ateşkes çağrısında bulundu ve ilgili konuda görüşmeleri devam ettiriyor. Ateşkes konusunda taraflarla anlaşma sağlanırsa Yemen’de çatışmalardan dolayı ulaşılamayan bölgelere ulaşılıp açlık çeken insanlara acil gıda yardımları ulaştırılması planlanıyor.

Son bir yılda 200 binden fazla Yemenliye yardım

İHH’nın, hayırseverlerin destekleriyle 2018 yılından beri Yemen’de gerçekleştirdiği faaliyetlerden 200 binden fazla kişi istifade etti. Yardım kalemleri arasında; insani yardım, acil yardım, sağlık yardımları, adak-akika yardımları, gıda yardımları, bebek maması, Ramazan yardımları, Fitre yardımları, hijyen paketi yardımları ve Kurban yardımları bulunuyor.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler