İHH'dan evi küle dönen aileye yardım eli

İHH'dan evi küle dönen aileye yardım eli

Geçtiğimiz günlerde evi küle dönen aileye İHH Ağrı Şubesi yardım elini uzatarak, bütün STK ve hayır sahibi vatandaşları, ailenin mağduriyetini gidermeye davet etti.

Ağrı'da kirada bulundukları evin küle dönmesi sonucu mağdur olan Mancuk ailesine İHH Vakfı Ağrı Vakfı Ağrı Şubesi tarafından yardım eli uzatıldı.

Ailenin tüm fertlerine kıyafet ve gıda yardımında bulunan İHH Vakfı Ağrı Şubesi yetkilileri, Mancuk ailesinin reisi İbrahim Halil Mancuk ile birlikte yanan evde durum tespiti yapıp ailenin acil ihtiyaçlarını not ettiler.

Bir açıklama yapan IHH Vakfı Ağrı Şubesi Başkanı Kerem Engin, ailenin eşyalarının küle döndüğünü ve yardıma ihtiyaçlarının olduğunu, hayırseverlerin biran önce aileye yardım elini uzatmaları gerektiğini söyledi.

"Aileye ait yanmayan bir şey kalmamış"

Kerem Engin, "Kardeşimizin evinde çıkan yangında ev tamamen güle dönmüş durumda. Yangından sonra hayırseverler bize ulaştı. Evin reisi İbrahim Halil kardeşimiz bir işletmede çok düşük maaşa çalışıyor. Yangının olduğu akşam çok şükür bir can kaybı olmadı, bunun en büyük nedeni de ailesinin o gün için misafirlikte olmasıydı. Ev kullanılmaz hale gelmiş herhangi bir eşyası kullanılır durumda değil. Üstlerindeki elbiseler dışında evde yanmayan hiçbir şey kalmamış." dedi.

"Ailenin yardıma ihtiyacı var"

Engin, "Kardeşimizin küçük de olsa bir miktar birikimi vardı o da yangında küle döndü. Ailemizin ciddi manada yardıma ihtiyacı var. Biz ailenin bütün fertlerini bir mağazamızda giydirdik, misafir oldukları yere eşyalarını ve malzemelerini teslim edeceğiz. Bir miktarda gıda yardımında bulunacağız. Çok kısa süre içerisinde bu ailemize bir ev tutup evin döşenmesi gerekiyor. Buradan hayırseverlere ve yardım kuruluşlarına çağrıda bulunuyoruz; evlerinin döşenmesi için yardımda bulunabilirler, kira yardımında bulunabilirler. Çünkü kardeşimizin maddi durumu hakikaten çok düşük. Bu anlamda hayırseverlerden yardım bekliyoruz. Bize de İHH Ağrı Şubesi olarak ulaşabilirler." şeklinde konuştu.

Ailenin küçük ferdi Elif'in ise yapılan yardımlar sonrası dua etmesi ise herkesi duygulandırdı.

16 Ocak günü Hürriyet Mahallesinde kirada bulanan Mancuk ailesinin ikametinde gece 03.00'da çıkan yangın sonucu tüm ev küle dönmüştü. 

İLKHA


İHH'dan evi küle dönen aileye yardım eli

İHH'dan evi küle dönen aileye yardım eli

İHH'dan evi küle dönen aileye yardım eli

İHH'dan evi küle dönen aileye yardım eli

İHH'dan evi küle dönen aileye yardım eli

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler