IHO Ebrar 5. İstişare toplantısını gerçekleştirdi

IHO Ebrar 5. İstişare toplantısını gerçekleştirdi

Uluslararası yardım kuruluşu IHO-Ebrar, 2015 yılının ilk çeyreğinde yaptığı yardımları değerlendirdiği 5. istişare toplantısını Belçika’nın Antwerpen kentinde gerçekleştirdi.

Uluslararası yardım kuruluşu IHO-Ebrar (Stichting International Help Organisation) 5. istişare ve değerlendirme toplantısını,  Avrupa’nın değişik ülkelerinde bulunan temsilcileri ve Genel Başkanı Abdurrahman Alpsoy'un  katılımı ile, Belçika Antwerpen kentinde gerçekleştirdi.

Toplantıda ağırlıklı olarak, yaklaşan Ramazan ayında fakir ve muhtaç ailelerin yüzünü güldürmek amacıyla yapılacak  yardımlar   ele alındı.

2015 yılının ilk çeyreğinde yapılan yardım çalışmalarının da değerlendirildiği toplantıda konuşan  IHO-Ebrar Genel Başkanı Abdurrahman Alpsoy, bu dönemde Türkiye’nin 10 farklı bölgesinde fakir ve yoksul yüzlerce aileye yardımda bulunduklarını açıkladı. Türkiye ve Filistin’deki kardeş aile ve yetim edinme projesi çerçevesinde onlarca aileye sponsor bulunduğunu   belirten Alpsoy, Karadağ’daki yüzlerce fakir ve mağdura da yardım elini  uzattıklarını söyledi.

Nepal ve Yemen için acil yardım kampanyası

Alpsoy ayrıca, Nepal’de meydana gelen 7,8 büyüklüğündeki depremin ardından Nepal’deki depremzedelerin yaralarını sarmak ve Yemen’deki savaş mağdurlarının ihtiyaçlarının giderilmesi için acil yardım kampanyası başlatıldığını belirtti.

Çad’da su kuyusu açıldı

Toplantıda ‘Temiz İçme Suyu Projesi’ kapsamında su sıkıntısının had safhada olduğu Çad’da  hayırseverlerin yardımıyla açılan içme suyu kuyusu da ele alındı. ‘Temiz İçme Suyu Projesi’nin kapsamlı bir şekilde devam ettirilerek ihtiyaç  duyulan bölgelerde bir an önce yeni kuyular açılmaya çalışılacağı belirtildi.

Toplantıda son olarak, çok sayıda İslamî kuruluşun, geçtiğimiz hafta sonu Antwerpen’de birlikte 2.sini düzenlediği ve yoğun katılımla gerçekleşen ‘Moslim Expo Vlaanderen’ fuarında açılan IHO- Ebrar standı  değerlendirildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.