IHO-EBRAR’ın yardımları Arakan’a ulaştı

IHO-EBRAR’ın yardımları Arakan’a ulaştı

IHO-EBRAR, Ramazan yardımlarını Budistlerin zulmüne maruz kalarak büyük katliamlara uğrayan ve bu yüzden evlerini terk etmek zorunda bırakılan Rohingya (Arakan) Müslümanlarına ulaştırdı.

Uluslararası Yardım Kuruluşu IHO-EBRAR, Budistlerin kanlı saldırıları sonucu büyük katliamlara maruz kalan ve evlerini, yurtlarını terk etmek zorunda bırakılan Myanmar'ın batısındaki Rakhine (Arakan) eyaletinde yaşayan Rohingya Müslümanlarına yardımlarını ulaştırdı.

Yardımlar Ramazan ayı münasebeti ile kamplarda zor şartlarda hayata tutunmaya çalışan Arakanlılara iftar sofraları ve ramazan kumanyası olarak ulaştırıldı.

Konuyla ilgili açılamada bulunan IHO-EBRAR Başkanı Dr. Abdurrahman Alpsoy, “Dünyanın her tarafındaki mağdur ve Mustazaf halklara ulaşmaya çalışıyoruz. Arakan Rohingya Müslümanlarının yaşamış olduğu zulüm ve katliamlar hat safhadadır. Sığındıkları kamplarda yaşam mücadelesi veriyorlar. Hiçbir haklarının olmadığı gibi can güvenlikleri de yok. Dünya buna sadece seyirci kalıyor.” dedi.

Alpsoy, “Hamdolsun yardımlarımız Ramazanda ulaştı. Bunun sevincini yaşıyoruz. Tabii daha çok yardım ulaştırmak istiyoruz. Bu konuda emeği olan tüm kardeşlerimizden Allah razı olsun. Hayırsever halkımızdan bu gibi mağduriyetlerin giderilmesi için yardımlarını esirgememelerini ve daha duyarlı olmalarını istiyoruz. Çünkü zulme uğrayanlara sahipsiz olmadıklarını göstermek bir nebzede olsa yapılacak yardımlar ile mümkündür.” ifadelerini kullandı. (Ali Aslan Işık – İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.