"İhtilafları bırakıp Kudüs ittifakında buluşun"

"İhtilafları bırakıp Kudüs ittifakında buluşun"

Konya İnanç Özgürlükleri Platformu 299. hafta basın açıklamasında, "İslam ümmeti bütün ihtilaflarını bir yana bırakarak Kudüs'ün kurtuluşu hususunda ittifak etmeli. Kudüs'e yürüyen yolda kardeşler olarak yürümelidirler" ifadeleri kulanıldı.

KONYA - Konya İnanç Özgürlükleri Platformu Merkez Kayalıpark Alanı'nda 299. hafta basın açıklamasını yaptı. Basın açıklamasını Ersoy Kağnıcıoğlu İsra Suresi 1. ayeti okuyarak başladı.

Kudüs üzerine yazılmış "seni unutursam ey Kudüs sağ elim hünerini yitirsin" adlı şiiri okuyan Ersoy Kağnıcıoğlu, "Haçlı savaşlarının onlarcasının sebebi Kudüs'ün Müslümanların elinden alınması isteği ile ilgiliydi. Allah'ın Resulü Hz. İsa'nın davetinin Kudüs'te yayılması onu Hıristiyanlar için kutsal mekan haline getirmişti. O yurdu elde edebilmek için nice savaşlar tertipleyip nice kanlar döktüler. Sonunda bu toprakları işgale muvaffak oldular. Kudüs'ü kan ve zulüm kentine dönüştürdüler. Şerefli İslam komutanı Selahaddin Eyyubi bu toprakları yeniden İslam toprağı kılınca kin ve nefretleri artan Hristiyan dünyası, yüzyıllar süren haçlı savaşlarını değişik adlar altında sürekli tezgâhladılar. Birinci Dünya Savaşı'ndan sonra İslam orduları yenilince Kudüs'ü işgal eden İngiliz General Allenby, 'Haçlı savaşları bugün sona erdi' diyerek içlerinde gizledikleri kini söze dökmüş oldu. İngilizlerin kutsal topraklardan çekilmeleri ile birlikte yerlerine Yahudileri yerleştirdiler. Onların terör çetelerini örgütleyip bu terör çetelerinden bir terör devleti oluşturdular. O felaket gününden bu yana Kudüs ve çevresi bir işgal ve zulüm altındadır" dedi.

Ümmetin parçalandığını İzzetin el kassam ve benzeri mücahit ulemanın çabalarının işgali engellemede yetersiz olduğunu dile getiren Kağnıcıoğlu,"Başta İslami Cihad ve Hamas gibi direniş hareketleri Müslümanlar için bir umut oldu. Bizler Kudüs'ün kurtuluşunu bir akide meselesi olarak gördüğümüz için Kudüs'ü namazımızdan, orucumuzdan ayrı telakki etmiyoruz. Kudüs'ün kurtuluşu için çalışmayı en seçkin Salih amellerimizden sayıyoruz. Kudüs'ü öncelemeyen hiçbir anlayışı ve mücadeleyi İslami mücadele olarak nitelendirmiyoruz. Kudüs'ün ümmet bilincini bir arada tutacak en canlı ve en mühim değer olduğuna inanmaktayız. İslam ümmeti bütün ihtilaflarını bir yana bırakarak Kudüs'ün kurtuluşu hususunda ittifak etmeli. Kudüs'e yürüyen yolda kardeşler olarak yürümelidirler. Selam Kudüs davasının yiğit erlerine, onlarla birlikte olanlara, onları destekleyenlere ve onları sevenlere olsun" diyerek basın açıklamasını bitirmiş oldu. (İlyas Yavuz-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.