​İhvan-ı Müslimin’in dünü bugünü ve geleceği konuşuldu

​İhvan-ı Müslimin’in dünü bugünü ve geleceği konuşuldu

İstanbul'da İhvan-ı Müslimin’in vizyon ve misyonunun anlatıldığı "Müslüman Kardeşler’in Dünü Bugünü ve Geleceği" adıyla bir konferansı düzenlendi.

İstanbul Bayrampaşa’da bulunan bir otelde düzenlenen konferansa, Türkiye’de bulunan İhvan-ı Müslimin hareketi üyelerinin yanı sıra dünyanın farklı yerlerinde bulunan ihvan yetkilileri, akademisyenler ve HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Eşin katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan konferans, yapılan açılış konuşmaları ve panel oturumlarıyla devam etti.

Konferansta bir konuşma yapan Lübnan parlamentosunda görevli İhvan üyelerinden Dr. İmad El Hud, hareket olarak amaçlarının değerleri inşa etmek olduğunu söyledi.

El Hud, "Amacımız ibadetin değerini anlatmaktır. Allah’u Teâlâ’nın insanları kulluk için yaratması çerçevesinde onları yetiştiriyoruz. Aile yapısını oluşturmak, inşa etmek için çalışıyoruz. Şahsi çıkarlardan çok toplumun çıkarını düşünüyoruz. Çünkü Müslüman sadece kendisini değil toplumu düşünür." dedi.

Bununla beraber bir amaçlarının da devlet inşa etmek olduğunu belirten El Hud, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Yönetim yanlış karar aldığında bu yanlışı eleştiren sorgulayan bir halkın olmasını istiyoruz. Devlet ve din ayrılmamalıdır. Emanetler ehline verilmelidir. Yönetimde de adaletle davranmalıdır. Adil bir devletin de bazı sorumlulukları var. Herkese adaletle davranmalı, farklı düşünceleri zenginlik olarak görmelidir. İhvanı Müslimin’in ana dayanağı İslam’dır. Diğer bir dayanağı özgürlük ve adalettir. Biz davetçiyiz hakim değil. Ailevi değerleri savunuruz. Biz Peygamberlik mesajında gelen değerleri yerine getirmeye çalışıyoruz."

Programın birinci panel oturumda bir konuşma yapan İhvanı Müslimin Genel Başkan Yardımcısı İbrahim Münir ise, şu ifadeleri kullandı:

"İhvan-ı Müslim'in karşı büyük güçlere karşı Allah’ın dinini savunmada ve Allah’a olan kulluğumuzu eda etmede yeterli güce erişip kemale erecek duruma gelmiştir. Ancak bundan sonra çok büyük zorluklarla karşılaştı. Öyle ki hiçbir zorluk diğeri başlamadan sona ermedi. Öyle ki insanlar bu zorluklar karşısında bunun sonumuz olacağını sandılar. Ancak, başımızdaki belalar art arda aşıldı. Arkalarındaki güçler alt edildi ve cemaat dimdik ayakta durdu. Hem fikir hem de alan olarak daha büyük gelişmeler kat edildi. İhvan hiçbir zaman İslam’ı kapsayıcı bir şekilde idrakten ve Allah’ın dinine davetten geri kalmadı. İhvan, bu anlamdaki çalışmalarla devamlı sahada olmaya devam etti."

Yarın akşama kadar farklı oturumlarla devam edecek olan programda İhvan-ı Müslimin’in geleceğine dair konular ele alınacak.

Program, okunacak sonuç bildirgesiyle sona erecek.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.