İhvanı Müslimin: Bu saldırı dönüm noktasıdır

İhvanı Müslimin: Bu saldırı dönüm noktasıdır

Mısır'da polisin düzenlediği saldırıda 13 İhvan yetkilisi katledilirken, İhvanı Müsliminden yapılan açıklamada bu saldırının dönüm noktası olduğu vurgulandı.

Başkent Kahire’nin 6 Ekim semtinde polis tarafından bir eve düzenlenen saldırıda aralarında eski milletvekilinin de bulunduğu 13 İhvan Müslimin yetkilisini katletti.

Darbe yönetimi katledilen İhvan yetkililerinin polise ateş açtığını iddia ederken, 13 İhvan liderlerinin silah taşımadıkları ve hapishanelerde bulunanların ailelerine Ramazan ayı kapsamında yardım kampanyası düzenlemek amacıyla toplandıkları ortaya çıktı.

Saldırıda katledilen eski milletvekili ve İhvan'ın Hukuk Komitesi başkanı Nasır El Hafi, gece yarası halkın yoğun katılımıyla son yolculuğuna uğurlandı.

Al Jazeera’ya konuşan Mısır’da İhvan sözcüsü Muhammed Muntaser, polise ateş açıldığı iddialarını yalanlayarak, 6 Ekim semtinde toplanan 13 İhvan liderlerinin hiçbir silah taşımadıklarını ve hapishanelerde haksız suçlamalarla tutuklananların ailelerine Ramazan ayı kapsamında yardım kampanyası düzenlemek amacıyla toplandıklarını açıkladı.

Muntaser, öldürülen kişilerin daha önce hapishanelerde bulunan tutukluların ailelerine yardım etmek amacıyla bir heyet kurduklarını ve bu kapsamda çalışmalara başladıklarını söyledi.

"Bu saldırı dönüm noktasıdır"

Saldırıların ardından İhvan'ın resmi Facebook sayfasında yayınlanan bildiride, gerçekleştirilen suikast eylemlerinin, Mısır'ı zulüm görenlerin öfkesinin kontrol altına alınamayacağı yeni ve tehlikeli bir aşamaya götürdüğü belirtilerek, bu saldırı dönüm noktası olduğu vurgulandı.

Sisi’nin Mısır’ı sürüklediği bu durumdan tüm dünyanın, sorumlu olduğu belirtilen açıklamada, bu suikast eyleminin, Mısır’daki durumu sabote edecek çok tehlikeli bir durum olduğu ifade edildi.

Kıyam çağrısı

Mısır halkına seslenilen bildiride, "Zalim, yapabileceğinin en kötüsünü yaptı. Şimdi, vatanınız, hayatınız ve çocuklarınız için ayağa kalkın ve isyan edin. Katil, şimdi vatana karşı en büyük ve en korkunç katliama başladı. Kalkın ve bu rezil katili vatanınızdan kovun. Adaletsizliğin ve zulmün kalelerini yıkın. Mısır'ı geri alın. Allah şehitlerimize rahmet etsin. Zafer devrimcilerindir." denildi.

Öte yandan, halk tarafından seçilen Mısır'ın ilk Cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi’nin askeri darbeyle devrilmesinin ikinci yıldönümünde büyük protesto yürüyüşlerinin düzenlenmesi bekleniyor. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.