İhya-Der'den, Erciş’te şehit ve şehadet etkinliği video foto

İhya-Der'den, Erciş’te şehit ve şehadet etkinliği video foto

Van’ın Erciş ilçesinde İhya-Der tarafından “Şehid ve Şehadet” konulu etkinlik düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu'na üye derneklerden Erciş İhya-Der, “Şehid ve Şehadet” temalı etkinlik düzenledi.

Bir düğün salonunda düzenlenen program, Mollah Erkan İlciboğan'nin Kur'an'ı Kerim tilavetiyle başladı. Etkinlik, Grup Besmele’nin şehitleri ve şehadeti konu edinen ilahi ve ezgiler ile devam etti.

Salonda Şehit Şeyh Sait, Bediüzzaman Said Nursi ve 6-7 Ekim olaylarında katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarının resimlerinin bulunduğu büyük brandaların duvarlara asıldığı görüldü.

Şehitleri anlatan sinevizyon gösteriminin ardından bölge alimlerinden Molla Emrullah Uysal bir konuşma gerçekleştirdi.

Şubat ayının önemine değinen Uysal, bu ayda birçok Müslümanın Allah için canını feda ettiğini belirtti. Uysal, “Bu ayda nice âlimlerimiz, büyüklerimiz, gençlerimiz ve nice Allah âşıkları canlarını Allah’a sattılar.” dedi.

Uysal, “Şehit Allah ile sözleşen insanlardır. Şehit Allah’ın emri yücelmesi adına her şeyini ortaya koyandır. Şehit şehadette saklı bir sırdır. Şubat ayını iki çehresi vardır bir çehresi kar diğeri ise kandır. Kar mikropları ortadan kaldırır doğayı temizler bununla birlikte ölmüş olan bütün hayatı diriltir. Kan çehresi ise kendini Allah’a adayan Müslümanların bereketidir. O çehre dünyaya yön verecektir. O akan kan dünyanın istikametini değiştirecektir.” ifadelerini kullandı.

Şehitler hiçbir zaman zalimlere boyun eğmemişler

Şehitlerin hiçbir zaman zalimlere boyun eğmediğini belirten Uysal, “Şehitlerin yolunda olan siz değerli kardeşlerimiz de inanıyorum ki zulme boyun eğmeyeceksiniz. Şehitleri tek bir suçu var! O da hak ile batılın arasındaki perdeyi kaldırmak. Çünkü hak geldiği zaman batıl olacaktır, ortadan kalkacaktır. insanlara kıymet ve değer biçilecektir, insanlar Allah’a kul olacaktır kula kul olmayacaktır, insanlar birbirlerine değer verecektir, kardeşlik gelecektir, insanlık gelecektir. Bundan dolayı şehitlerin böyle bir suçu var! Bu suça tahammül etmeyen zalimler ve kâfirler tek tek kardeşlerimizi azizlerimizi şehit ettiler.” diye konuştu.

“Yürüyen şehit olmalıyız”

Hz Adem’den günümüze kadar şehitlerin hep olduğunu dile getiren Uysal, şehitlerin davasına sahip çıkılması ve her Müslüman ferdin yürüyen bir şehit olması gerektiğini söyledi.

Uysal, “Bizlere çok görev düşüyor. Şehitlerin davasına sahip çıkmak gerekiyor. Şehitlerin ailelerine, çocuklarına sahip çıkmalıyız. Onları her zaman yâd etmeliyiz. Yürüyen şehit olmalıyız ahlakımızla, edebimizle, tebliğimizle, mücadelemizle sürekli o şehitlerini yolunu sürdürmeliyiz.” şeklinde konuştu.

Etkinlik Molla Ahmet Bağ’ın yaptığı dua ile son buldu.

İLKHA

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.