İhya-Der'den Kur'ana Yapılan Küstahlığa Tepki

İhya-Der'den Kur'ana Yapılan Küstahlığa Tepki

Erciş İhya-Der, Amerika askerleri tarafından Adana İncirlik'te Kur'an'a yapılan çirkin saldırı lanetledi.

VAN - Erciş İhya-Der binasında haftalık olarak düzenlenen seminerlerin bu haftakinde Adana İncirlik Üssü'nde konuşlanmış ABD askerlerinin yılbaşı gecesinde 10. Tanker Komutanlığı'nda bulunan camiye girerek Kur'an'a karşı yapılan küstahça saldırı oldu.


Kur'an-ı Kerim Namusumuzdur
İhya-Der gönüllüsü Molla Yakup Arıkarınca, "Allah'ın bize verdiği görevlerden biri de Kur'an'a sahip çıkmaktır. Malumunuz Kur'an'a karşı çok çirkin saldırılar yapılıyor. Kur'an-ı Kerim büyük bir namustur. Buna sahip çıkmamak, ses çıkarmamak, tepki vermemek ve gündeme getirmemek dolayısıyla namussuzluktur. Onun için en büyük namus olan Kur'an'a sahip çıkmak gerekir ve onun üzerine düşünmek gerekir. Kur'an'a yapılan bu tür saygısızlık medyada fazla yer almadı. Hatta Diyanet İşleri bile bu konuyla ilgili bir şeyler belirtmedi. Türkiye'de Kur'an'a saygısızlık yapılıyor ama böyle bir camia sesini çıkartmıyor" dedi.


Müslümanlar Kendi Gündemleri Oluşturmalı
Peygamberin ümmetini şikâyet ettiği tek konunun Kur'an'a sahip çıkmama konusu olduğunu aktaran Yakup Arıkarınca, "Müslümanlar kendi gündemleri oluşturmalılar. Ona göre hareket etmeliler. Biz yolumuzu Kur'an ile Peygamberlerle alıyoruz ve her hakikati ona göre görüyoruz" dedi.


Kıl Beşini Al Maaşını
İslam ümmetinin başına gelenlerin Kur'an'a sahip çıkmamalarından geldiğini belirten Molla Arıkarınca sözlerini şöyle sürdürdü, " Kur'an düşmanları bizleri uyuttular, evlerimizi yıktılar, her şeyimizi elimizden aldılar. Ama bizim bunlardan haberimiz yok. Çünkü bizler Kur'ana her konuda başvurmadığımız için ve Kur'an'la içli dışlı olmadığımız için bunlar biz Müslümanların başına geldi. İmamlara sadece kıl beşini al maaşını şeklinde bir portre oluşturarak onları Kur'an'dan soyutladılar."


"Kur'an Kıyamet Günü Bizlerden Hesap Soracak"
Kuran'dan sadece âlimler, imamlar ve ilahiyatçılar sorumlu olmadığını söyleyen Molla Yakup Arıkarınca, "Bütün Müslümanlar sorumludur. Müslümanlar insanlara Kur'an-ı anlatmıyor ve ona karşı vazifesini yerine getirmiyorsa Kur'an bizlere kıyamet günü hesap soracaktır" dedi. (Hamza Kaya-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.