IKBY Erbil Valisi Sofi: "Diyarbakır’ın gelişimi bizleri çok mutlu ediyor"

IKBY Erbil Valisi Sofi: "Diyarbakır’ın gelişimi bizleri çok mutlu ediyor"

​Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya başkanlığındaki Meclis üyelerinden oluşan heyet, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimindeki ziyaretleri kapsamında görüşmeler gerçekleştirdi.

DTSO Heyeti Erbil Valisi Ferset Sofi ile bir araya gelerek, karşılıklı iş birliğin geliştirilmesi konusunu ele aldı. DTSO Heyeti, Erbil Valisi Ferset Sofi ve Erbil Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dr. Dara Jalil Al Khayat’la görüşme gerçekleştirdi.

DTSO Başkanı Mehmet Kaya, Erbil Valiliğini evleri gibi gördüklerini belirterek, her geldiklerinde valiliği de ziyaret ettiklerini söyledi.

Kaya, "Erbil’in Türkiye ile olan ilişkilerini daha iyi bir seviyeye getirmeyi arzuluyoruz. Erbil, Duhok ve Süleymaniye Ticaret ve Sanayi Odaları ile imzaladığımız iş birliği protokolleri var, valimiz destek verirse daha güçlü hale getireceğiz. Turizm Bakanlığıyla, Erbil ve Diyarbakır turizm rotalarında eşleştirme yapmak istiyoruz. Karşılıklı olarak buraları gezip tanımalarını sağlamalıyız. Mayıs’ta Turizm Fuarı’nda Erbil’de Diyarbakır günleri, Kasım’da ise Diyarbakır’da Turizm Fuarı’nda Erbil günleri düzenlemek istiyoruz. Erbil TSO Başkanı Dr. Dara Jalil Al Khayat bizim için çok önemli, bugün iş insanlarımız gelip burada iş yapmasındaki baş aktördür. Valimizin, Dr. Dara Jalil Al Khayat ile sağlanan bu iş birliğini desteklemesini umuyoruz." dedi. 

Erbil Valisi Ferset Sofi, Diyarbakır’ın kendileri için çok önemli olduğunu ve kardeş olduklarına dikkat çekerek, "Diyarbakır’ın gelişimi bizleri çok mutlu ediyor.  Diyarbakır firmalarının buradaki sayısını artırmak istiyoruz. Valilik olarak elimizden geldiğince onlara hizmet etmeye hazırız." ifadelerini kullandı.

DTSO heyeti, IKBY Devlet Bakanı Aydın Maruf Selim, T.C Erbil Başkonsolosu Hakan Karaçay ve Ticari Ataşesi Zihni Tuğrul’u ziyaret ederek, ticari ilişkilerin geliştirilmesi ve engellerin kaldırılması, vize sorunun çözüme kavuşturulması ve gümrükte yaşanan sıkıntıların çözülmesine yönelik görüşme gerçekleştirdi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler