İki bakanlık 'gönüllülük' alanında işbirliğine imza attı

İki bakanlık 'gönüllülük' alanında işbirliğine imza attı

​Tarım ve Orman Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında "Gönüllülük Alanında İş Birliği Protokolü" imzalandı.

Tarım ve Orman Bakanlığından yapılan açıklamada, gönüllülük protokolünün amacı; "Gönüllülük bilincini artırıcı ve özendirici faaliyet ve projeler aracılığıyla gıda, orman, su, toprak,  tohum,  tüketim, tasarruf, geri dönüşüm, çevre kirliliği, iklim değişikliği, küresel ısınma vb. konularda başta gençler olmak üzere toplumun tüm kesimlerinde bilgi ve duyarlılık düzeyini artırmak olacak." şeklinde ifade edildi.

Açıklamada, bununla beraber, doğaya karşı ödev ve sorumlulukları benimsetmek, orman ve ağaçlandırma, tarım ve hayvancılık uygulamalarında bulunmak suretiyle gençlere farklı tecrübeler kazandırmak, kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak hususlarında iş birliğini gerçekleştirmenin amaçlandığı belirtildi.

Gönüllülük Protokolü imza töreninde konuşan Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, protokolün amacını üç kelime ile özetledi; Gönüllülük, Gençlik, Farkındalık.

Pakdemirli, "Bu protokolü, gönüllülerimizle birlikte; tarımdan spora, kültürden eğitime, turizmden çevreye; afet korumadan sağlık ve sosyal hizmetlere kadar önemli başlıklarda uygulamayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

Bakan Pakdemirli, "Hedefimiz, gençlerin; tabiatı tanıması, ormanların önemini kavraması, topraktan - soframıza tarımın ve çiftçiliğin seyrini, hayvancılığın ve hayvansal gıdaların oluşum sürecini yakından tanımasıdır." diyerek protokolle atılan adımın amacını ifade etti.

Gençlerin hem dünyayı etkileme yönünden, hem de gelecekte söz sahibi olma noktasında oldukça güçlü olduğunu vurgulayan Pakdemirli, "Şunu unutmayacağız: Gençleri etkileyen, dünyayı etkiler, dünyayı etkileyen de geleceği belirler! Çünkü en büyük iletişim ağları bugün; gençliğin elinde!" dedi.

Toplumun her kesimini kapsayacak, yaş sınırlaması olmayan projede, gönüllü arayanların ve gönüllü olmak isteyenlerin buluşma platformu, organizasyonun resmi adresi gencgonulluler.gov.tr olacak.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.