İki gündür devam eden yangın söndürüldü

İki gündür devam eden yangın söndürüldü

Bingöl’ün Genç ilçesine bağlı Çaytepe’de çıkan yangın, ekiplerin yoğun çalışması sonucunda söndürüldüğü ve soğutma çalışmalarına başlandığı belirtildi.

Bingöl’ün Genç ilçesine bağlı Çaytepe’de çıkan yangının ardından ‘sosyal medyada yayılan ilgililer yangın ile ilgili hiçbir çalışma yürütmedi’ söylemlerine tepki gösteren Milletvekili Enver Fehmioğlu, yangının ekiplerin yoğun çalışması sonucunda söndürüldüğünü ve soğutma çalışmalarına başlandığını söyledi.

Yangının başlamasının ardından bölgeye giden  AK Parti  Bingöl Milletvekili Enver Fehmioğlu, yangın söndürme çalışmalarının gece boyunca devam ettiğini ve bugün itibari ile kontrol altına alındığını söyledi.

Çıkan yangında ormanlık alanının büyük zarar gördüğünü kaydeden Fehmioğlu, “ Olayın meydana geldiği andan itibaren başta Bingöl Valiliği, Orman il ve ilçe şeflikleri, Bingöl ve Genç Belediyelerimiz, Genç Kaymakamlığımız, İl Özel İdare ve ilçe özel idare birimlerimiz büyük bir özveri ile çalışma içerisine girdiler. İlçe Kaymakamımız Abdullah Köklü, sabahın 4’üne kadar ekiplerin başında durarak, yangını sevk ve idare etti. Sabah saatlerinde rüzgârın şiddeti nedeniyle bir kez daha nükseden yangına, kendim de giderek çalışmalara eşlik ettim. Bu akşam saat 17.00 sıralarında ise ekiplerimizin yoğun çalışması sonucu yangını tamamen kontrol altına almayı başardık. Şimdi ise soğutma çalışmaları yapılıyor.”şeklinde konuştu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.