İki site arasındaki enkazın kaldırılmasını istiyoruz

İki site arasındaki enkazın kaldırılmasını istiyoruz

Diyarbakır'da iki sitenin arasındaki yolun düzenlenmemesine tepki gösteren vatandaşlar, gerekli çalışmaların yapılmasını istediler.

Diyarbakır'ın merkez Yenişehir ilçesi Üçkuyular Mahallesi'ndeki iki sitenin arasında bulunan yolun bir türlü düzenlenmemesi, vatandaşların tepkisine neden oluyor.

5'inci Cadde'de bulunan Hebun Konutları Sitesi ile Hayatkent Sitesi arasındaki yolun onarımı için defalarca belediyeye başvuruda bulunan vatandaşlar, sorunlarının giderilmesini istiyorlar.

Hebun Konutları Sitesi'nde oturan Ergin Maslar, iki sitenin arasında oluşan bu enkazın, dairelerinin değerini düşürdüğünü söyledi.

Maslar, "Burası 2015 yılında faal durumdayken Yenişehir Belediyesine müracaatlarımız oldu. Belediye, başlangıç itibariyle talebimize cevap verdi. Şu gördüğünüz alanda çok büyük kayalar vardı. Getirip bastırdılar. Yalnız daha sonra iki site arasında böyle enkaz şeklinde bıraktılar. Tabi, bu güvenlik açısından da büyük sıkıntı oluşturmaktadır. En büyük sıkıntı, başıboş insanların bu alana gelmeleridir. Bu açıdan kötü örnek teşkil etmektedir. Şu an iki site arasında büyük bir enkaz var. Yoldan da gözüktüğü üzere nahoş bir görüntü söz konusudur. Biz, bu nahoş görüntünün bir an önce temizlenmesini istiyoruz." dedi.

"İki site arasındaki bu enkaz, dairelerimizin değerini düşürmektedir"

Yenişehir Belediyesine 5-6 defa müracaatta bulunduklarını bildiren Maslar, şunları söyledi: "Belediye, başlangıç itibariyle talebimize cevap verdi. Buradaki büyük kayaları gömdüler ve böyle kaldı. 2018 Mayıs'ının başlangıcında veya Nisan'ın sonunda bireysel görüşmelerimiz oldu. Fen işleri müdürü, gelip hemen başlanacağına ve bitirileceğine dair bizlere söz verdi. Yalnız gelip yapmadılar. Bu nahoş görüntünün ortadan kaldırılmasını istiyoruz. Oturmuş iki site arasındaki bu enkaz, dairelerimizin değerini de düşürmektedir."

Maslar, sitelerinin önünden geçen 5'inci Cadde'nin refüjünün içler acısı halde olduğunu ve buranın yeşillendirilerek, modern bir çehre kazandırılması gerektiğini sözlerine ekledi.

"Millet neredeyse isyan edecek"

Düzenlenmeyen yolda gördükleri yılan ve fare gibi hayvanların tehlike oluşturduğunu anlatan Halim Kahraman da "Zaten toz ve toprağı ortadadır, herkes görüyor. Müracaat ettiğimizde herhangi kimse bize yardımcı olmuyor. 'Evet, yapacağız.' diyorlar ama icraat yok. Her zaman aynı kelimeyi söylüyorlar. 'Gidin, biz geliriz.' diyorlar ama gelen olmuyor. 2015'te buranın kaldırımları yapıldı. Her taraf toz, toprak, duman, ottur. Biz şehirde yaşıyoruz, dağ başında değiliz. Burası çöl değil, şehirdir. Artık buna bir çare bulsunlar. Millet neredeyse isyan edecek. Bir an evvel buranın yapılmasını bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

"Burada toz ve dumandan geçilmiyor"

İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Hebun Konutları Sitesi arasındaki yolun da tozlarla kaplı olmasına tepki gösteren Bahattin İder ise "Burada toz ve dumandan geçilmiyor. Her hafta perdelerimizin yıkanması gerekiyor ama böyle olmaz. Pencereyi açmasak ev sıcak oluyor. Kapıları kapattığımızda içeride sıcaktan oturulmuyor. Açsak da içeriye toz giriyor. Gerçekten ne yapacağımızı bilmiyoruz. Çocuklarımız hastalanıyor, yaşlılarımız var. Bu sebeple kendimizi her gün dışarıya atıyoruz. Yetkililerin, bu toza bir çözüm bulmaları gerekir. Bize yardımcı olsunlar." şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.