İkiköprü'de "Kutlu Doğum" coşkusu

İkiköprü'de "Kutlu Doğum" coşkusu

İkiköprü'de "Kutlu Doğum" coşkusu

BATMAN - Peygamber Sevdalıları Batman Koordinatörlüğüne bağlı Köy Mezra ve Beldelerle Dayanışma Derneği (Köy-Der) Beşiri'nin İkiköprü Beldesinde kutlu doğum etkinliği düzenlendi.


Belde halkının yoğun ilgi gösterdiği etkinlik, Molla Osman Teyfur'un okuduğu Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.


Açılış konuşmasını yapan Köy-Der gönüllüsü Vedat Yavuz, "Peygamber (a.s.v) bizim dünyada doğru yaşayabilmemiz için çok eziyet çekti. Bizde O'nun için meydanlarda ne kadar toplansak azdır" şeklinde konuştu.


Etkinlikte Kürtçe bir konuşma yapan Batman İmam Hatip-Der Başkanı Molla Osman Teyfur, "Yeryüzünde iki yola davet edenler var. Bunlardan bir kısmı insanları doğru yola, hak yola, iyiliğe ve kötülüklerden sakınmaya davet ediyor. Diğeri ise insanları kötü yola, ahlaksızlığa, alçaklığa davet ediyor. İşte Hz. Muhammed'in (a.s) insanları birinci yola davet ettiği her hadisinden ve ayetlerden belli oluyor" dedi.


Resulullah'ın (a.s) İslam'ı anlatma konusunda hiçbir zaman gevşeklik yapmadığını belirten Teyfur, "Bunun üzerine Hz. Hatice kendisine, 'Neden kendini bu kadar yoruyorsun, kendine bu kadar sıkıntı veriyorsun?' diyordu. Sabah-akşam Mekke'de tüm evlere giderek insanları 'Lailahe İllallah' demeye davet ediyordu. Ancak insanlar var güçleriyle kendisine engel oluyorlardı. Ancak o hiçbir şekilde onlara aldırış etmiyor ve onları İslam'a davet ediyordu" şeklinde konuştu


Etkinlikte Furkan Burkan, Fesih Tekin ve Muhammed İkbal Oğur Kürtçe Mevlid okurken, sanatçılar da ilahiler söylediler.


Söylenen ilahilerden etkilenen bazı katılımcıların sevinçten halay çektikleri gözlendi.


Etkinlik, yapılan dua ve ikramlarla sona erdi. (Masum Günaydın - Kenan Önder - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.