İkna yöntemiyle 2 PKK’li teslim oldu

İkna yöntemiyle 2 PKK’li teslim oldu

Yürütülen ikna çalışmaları sonucu birinin 19, diğerinin 10 yıl önce PKK’ye katıldığı belirtilen 2 kişinin teslim olduğu bildirildi.

Batman Valiliği tarafından yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince teslim alınan PKK’lilerin işlemlerinin ardından Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edileceği ifade edildi.

Valilik açıklamasında, “Batman İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan ikna çalışmaları kapsamında; PKK/KCK bölücü terör örgütünün kırsal kadrosuna 2001 yılında katılarak 2014 yılına kadar silahlı olarak faaliyet yürüten A.İ ve 2010 yılında örgütün kırsal kadrosuna katılan imam nikahlı olarak evlendiği eşi Ş.T isimli BTÖ mensupları ile ikna çalışmaları kapsamında yapılan görüşmeler sonucunda ikna edilerek 14 Mart günü Şırnak ili Habur Sınır Kapısı'na silahsız ve teçhizatsız olarak teslim olmaları sağlanmıştır. Söz konusu örgüt mensupları adli işlemler yapılmak üzere Batman İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından teslim alınmıştır. BTÖ mensupları ile ilgili adli işlemlere başlanılmış olup, işlemlerin tamamlanmasını müteakip Batman Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilecektir.” denildi.

İLKHA


İkna yöntemiyle 2 PKK’li teslim oldu

İkna yöntemiyle 2 PKK’li teslim oldu

İkna yöntemiyle 2 PKK’li teslim oldu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.