İktidar olunca yasak, başkaları olduğu zaman serbest

İktidar olunca yasak, başkaları olduğu zaman serbest

Bursa Baro Başkanı Ekrem Demiröz, yaptığı açıklamada basın yasağına uymayan basın organlarını kutladığını söyleyerek haberlere konu olan iktidar olunca her şeyin yasaklandığını, başkaları olunca da her şeyin serbest olduğunu ifade etti.

Yargı paketi ve yeni iç güvenlik paketini değerlendiren Bursa Baro Başkanı Av. Ekrem Demiröz,  “Bu yasağa uymayan medya güçlerini ve basın organlarını kutluyorum” dedi.

Yeni iç güvenlik paketi ve yargı paketi hakkında yaptığı basın açıklamasından sonra basın mensuplarının istifa eden dört bakanla ilgili Meclis'teki görüşmelerle alakalı haberlere getirilen yayın yasağına ilişkin sorusunu cevaplandıran Av. Ekrem Demiröz, “Olay şu; önce yasa koyucu koyduğu yasaya uyacak. Önce onlar uyacak yasaya. Bu tamamıyla karartma ve örtme tavrıdır. Belli gazete ve medyanın ise bu yasağa uymama konusunu ben sivil itaatsizlik olarak görüyorum ve suç olarak görmüyorum.” şeklinde konuştu.

“Söz konusu iktidar olunca yasak, başkaları olduğuz zaman serbest”

Halkı ilgilendiren bir konuda halkın haber almasına engel olan şeylere karşı olduklarını belirten Demiröz, “Bu şekilde halkı bu denli ilgilendirecek bir konuda halkın haber almasını engelleyecek haber yasaklarına karşıyız. Ya da bir kriter olmalı. İktidar söz konusu olduğunda sorun yok, her şey yasak, başkalarına olduğu zaman her şey serbest. Bu tutarsız ve ikiyüzlü tavrın bir an önce sona ermesi lazım.”

“Bu yasağı tanımayacağız diyen medya güçlerini, basın organlarını kutluyorum”

Toplumunda haber alma hakkı olduğunu vurgulayan Bursa Baro Başkanı Ekrem Demiröz, “O dört bakan niye istifa etti o zaman, günahsız iseler. Bu kadar tape ne oldu. İktidar gücü elinde bulunduran güç, peki neden dört bakanını koruyamadı. Her şeye sahip çıkan iktidar zihniyeti neden dört bakanına sahip çıkamadı. Bunun arka planında çok ciddi kuşkular taşıyoruz. Ben bilgi almak istiyorum bu ülkenin vatandaşı olarak. Ben kutluyorum, bu yasağı tanımayacağız diyen medya güçlerini, basın organlarını kutluyorum. Bu suç değildir, sivil itaatsizliktir.” şeklinde değerlendirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.