İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden kınama

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden kınama

2014- 2015 Eğitim Öğretim yılının açılışı münasebetiyle düzenlenen törende kimi eğitimcilerin protestosuna maruz kalan Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya için Bursa İl Milli Eğitim öğretmenleri basın açıklaması yaptı.

BURSA - Hatırlanacağı üzere 15 Eylül 2014 Pazartesi günü tüm Türkiye’de olduğu gibi Bursa’da da, eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla Bursa’da Yıldırım ilçesi Yunus Emre İlkokulu’nda İl Milli Eğitim Müdürü’nün Veli Sarıkaya’nın katılımıyla bir açılış töreni düzenlenmişti.

 

Söz konusu programda beklemediği bir protesto gösterisiyle karşılaşan Sarıkaya konuşmasını kısa kesip yerine oturdu. Konu üzerine bir açıklama yapma gereği duyan Bursa İl Milli Eğitim öğretmenleri eğitim öğretim yılının açılışı töreninde, eğitimcilere yakışmayan tavır ve davranış sergileyenlerin yaptıklarının, eğitim camiası adına esef verici bir durum olarak nitelendirdi.

 

Yapılan açıklamada, yakışıksız olayları çıkaranların, haksızlığa uğradıklarını bahane ederek, nerede ne yapacağını bilmez bir üslupla kamu vicdanını yaraladığını ve kamuoyundan da gereken tepkiyi aldığı ifade edildi.

 

Öğretmene yakışmayan bu davranış biçimini sergileyenlere, velilerin doğru cevabı verdiği belirtilen açıklamada “Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak yapılan bu çirkin hareketin eğitimcilikle bağdaşmadığını, öğrenci ve veliler nezdinde öğretmenin saygınlığını zedelediğini düşünmekteyiz. Özellikle, hayatlarının en önemli dönüm noktalarından biri olan okulun ilk günü, böylesine kaba, çirkin ve pervasız bir olayla karşılaşan ana sınıfı ve ilkokul öğrencilerimizin zihinlerinde bu tabloyu oluşturanlar, ömür boyu bu çocukların akıllarından çıkmayacaklardır.” ifadeleri yer aldı.

 

Öte yandan Müdür Veli Sarıkaya, açılışı haber yapmaya giden muhabirlerden söz konusu olayı gündem yapmamalarını istemişti. (Zeki Aras/Sezer Özer-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.