İlahiyatçı-Yazar Mehmed Göktaş: "Kudüs ve Mescid-i Aksa, şehadetin merkezidir"

İlahiyatçı-Yazar Mehmed Göktaş: "Kudüs ve Mescid-i Aksa, şehadetin merkezidir"

​Kilis'te "Şubat Ayı Şehadet Ayı" münasebetiyle gerçekleştirilen "İz Bırakanlar" temalı programda konuşan Peygamber Sevdalıları Vakfı Onursal Başkanı İlahiyatçı-Yazar Mehmed Göktaş, şehitlerin bıraktığı mirasa sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

Nedim Ökmen Anadolu Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen program Mehmet Murtaza Çelebi'nin Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış ve selamlama konuşmasını Peygamber Sevdalıları Vakfı Kilis Temsilcisi Ercan Yıldırım yaptı.

Program ilahi ses sanatçıları tarafından şehidleri konu alan ezgi ve ilahileri seslendirmesinin ardından sinevizyon gösterimi ile devam etti.

Allah yolunda şehid olanların mesajlarının çok iyi anlaşılması gerektiğine vurgu yapılan programa konuşmacı olarak katılan Mehmed Göktaş tarihte olduğu gibi günümüzde de Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın, şehadetin merkezi olduğunu belirtti.

Göktaş, "Şehitler Kudüs, Mescid-i Aksa ve Filistin için ya bizatihi ya doğrudan doğruya şehid olmuş ve bu değerlerimize sahip çıkmıştır. Bugünde özellikle günümüzde şehit edilen Müslümanların önemli bir bölümü 'israil' denilen terör çetesinin emniyeti ve güveni için şehid edilmektedir." dedi.

Hazreti Yahya'nın (Aleyhisselam) Kudüs ve Mescid-i Aksa şehidi olduğunu ifade eden Göktaş, Hazreti Yahya'nın (Aleyhisselam) şehadetinin çok iyi bilinmesi ve anlaşılması gerektiğini söyledi.

"Hazreti Yahya (Aleyhisselam) Hazreti Zekeriya'dan (Aleyhisselam) aldığı eğitimle yetişmişti"

Göktaş, "Hazreti Yahya (Aleyhisselam) geldiğinde, Romalılar Kudüs'ün yönetimini Herodes hanedanına verdi. Çünkü bu 'Herodes' denilen kişi, tam bir Yunan hayranıydı. Kozmopolitlik hayranı ve sosyeteydi. Yani terbiyesizlik ve ahlaksızlığın hayranı olmuşlardı. İsrailoğullarına da bunu dayatıyorlardı. Böyle bir günde Allah'u Teâlâ Hazreti Yahya'yı (Aleyhisselam) gönderdi. Hazreti Yahya (Aleyhisselam) Hazreti Zekeriya'nın (Aleyhisselam) organize ettiği İslami bir eğitimle yetişmişti. Öyle heyecan verici bir gelişi vardı ki, 'tevbe edin, Allah'a yönelin, çünkü vahyin hâkimiyeti yakın' diyordu. İnsanları Allah'a (Celle Celaluhu) dürüstlüğe, ihlâsa, tövbeye, Allah'a (Celle Celaluhu) yönelmeye davet ediyordu. Kısa zamanda yüzlerce genci etrafında topladı. Hazreti İsa'da (Aleyhisselam) o gençlerden birisiydi." diye konuştu.

Hazreti Yahya'nın (Aleyhisselam) Yahudilerin taşeron kralı olan Heredos'un İsrailoğullarının aile yapısı ve ahlakını bozacağını bildiğini, onun için Heredos'u hedef aldığını belirten Göktaş, "Heredos bir gün doğum gününü kutluyordu. Doğum gününde dans eden bir kıza 'dile benden ne dilersen' diye sordu. O da annesine danışarak Hazreti Yahya'nın (Aleyhisselam) başını istediğini söyledi. Böylelikle Hazreti Yahya (Aleyhisselam) şehit edildi. Bugün ümmetin karşı karşıya olduğu en büyük fitne de yuvalarımıza yönelen fitnedir. Kızlarımıza, eşlerimize, sıcak yuvalarımıza, nikâhımıza yönelen tehlike aynen Hazreti Yahya'nın (Aleyhisselam) dönemindeki tehlikeydi." ifadelerini kullandı.

Bugün Allah (Celle Celaluhu) için şehit olmak isteyen, şehadete koşan ve "ben şehit olmak istiyorum" diyen yüzlerce, binlerce ve on binlerce kişinin olduğunu belirten Göktaş, İslam ümmetinin gençliğinin şehadet için hazır olduğunu da sözlerine ekledi.

Program Şaban Korkmaz'ın yaptığı dua ile sona erdi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler