İlçe halkı belediyecilik hizmeti bekliyor

İlçe halkı belediyecilik hizmeti bekliyor

Diyarbakır'ın Hani ilçesinde belediyecilik hizmeti alamadıklarını belirten halk, birçok sorun yaşadıklarını belirterek mağduriyetlerinin bir an önce giderilmesini istedi.

Belediyecilik hizmeti almadıklarını belirten Hani halkı, mağduriyetlerinin bir an önce giderilmesini istedi. Özellikle Derelli Mahallesi ve Küçük Camii civarında temizlik ve beraberinde birçok sorun yaşadıklarını dile getiren mahalle sakileri, çözüm bekliyor.

Yolların bozuk olduğunu ve temizlik başta olmak üzere birçok alandan belediyeden hizmet alamadıklarını ifade eden mahalle sakinleri, bundan dolayı mağdur olduklarını söylediler.

7 yıldan aşkın bir zamandır hakları olan hizmeti görmediklerini belirten mahalle sakinleri, günlük hayatlarını etkileyen, temizlik, çevre düzenlemesi gibi birçok konuda belediyeden hizmet beklerken, her geçen gün mevcut sorunlara bir yenisinin eklediğini ifade ettiler.

Üç yıldan beridir camiye çıkan sokağın kış mevsiminde çamurdan, yaz mevsiminde ise pis su birikintisinden dolayı geçilemediğini, gidiş gelişlerde büyük sıkıntılar çektiklerini dile getiren Çarşı Mahallesi sakinleri, hak ettikleri hizmeti göremediği ifadelerini kullandılar.

Çarşı Mahallesi sakinlerinden Feyzi Yaşar, defalarca mahalle muhtarı aracılığıyla belediye yetkililerine sorunlarını ilettiklerini ancak bir sonuç alamadıklarını söyledi.

Yaşar daha sonra sıkıntılarını şöyle dile getirdi: “Belediyeden bu ana kadar sokaklarımızın parke döşemsi olsun veya başka temizlik gibi sorunlarımız olsun, herhangi bir hizmet görmedik. Hani ilçemizin genelinde durum böyle ancak en çok da sandıklarda onları destekleyenlerin az bulunduğu mahallelerde bu durum fazla göze çarpmakta. Bu da akıllarda ‘Hani Belediyesi halk arasında ayrımcılığa mı gidiyor?’ gibi soru işaretlerini beraberinde getiriyor.”  

Yaşar, “Sokaklarımızda parke taşları döşenmemesi nedeniyle kış aylarında çamur, yaz aylarında ise kanalizasyonlardan sızan pis suların birikmesinden dolayı çocuklarımız sokaklarda çeşitli hastalıklar ile karşı karşıya kalıyor.” dedi.

Son olarak belediyeye bir çağrıda bulunan Yaşar, hakları olmasına rağmen belediyecilik hizmetlerinden mahrum bırakıldıklarını ifade ederek, belediyenin mahallelerindeki sorunları bir an önce çözüm bulması çağrısında bulundu. (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler