İlçe müftülüğünden fidan dikme etkinliği

İlçe müftülüğünden fidan dikme etkinliği

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 'Camiler ve Din Görevlileri Haftası' münasebetiyle başlattığı fidan dikme etkinliğine, Dicle İlçe Müftülüğü de katıldı.

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde görev yapan din görevlileri ve cami cemaati, sabahın erken saatlerinde cami bahçeleri ve İlçe mezarlığına fidan diktiler.

Etkinlik hakkında bilgi veren Dicle İlçe Müftüsü Mehmet Sani Akın, "Diyanet İşleri Başkanlığımız bu yıl Camiler ve Din Görevlileri Haftasında, tema olarak ‘Cami ve Hayat’ konusunu belirledi. Başkanlığımızın Fidan dikme kampanyasıyla da temamız, daha anlamlı bir hale geldi. Çünkü fidan hayattır. Dinimizde fidanın ve ağacın büyük önemi vardır. Peygamber Efendimiz (sallallahu aleyhi vesellem) 'Sizden herhangi biriniz kıyamet kopuyor olsa dahi elindeki fidanı diksin.' Buyuruyor.” dedi.

Akın, “Bizler de bugün bu vesileyle din gönüllüsü hocalarımız ve cami cemaatimizle birlikte, camii bahçelerine ve ilçe mezarlığına yüzü aşkın fidanı toprakla buluşturduk. Bu etkinlikte emeği geçen din görevlilerine ve vatandaşlara teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı." 

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.