İletişim Başkanı Altun'dan uluslararası topluma Azerbaycan çağrısı

İletişim Başkanı Altun'dan uluslararası topluma Azerbaycan çağrısı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Ermenistan'ın işgal altında tuttuğu Azerbaycan topraklarında İslam kültür hazinelerini yok etmeye çalıştığını vurguladı.

Altun ve beraberindeki heyet, Azerbaycan ziyaretleri kapsamında işgalden kurtarılan Ağdam şehrini ziyaret etti.

Ziyaretin ardından gazetecilere açıklamada bulunan Altun, "UNESCO başta olmak üzere dünyadaki tüm uluslararası örgütlerin dönüp buraya iki yüzlü tavır takınmadan bakmaları lazım." dedi.

"Ermeni güçleri, bir zamanlar işgal altında tuttuğu Azerbaycan topraklarındaki Türk ve İslam kültür hazinelerini de yok etmeye çalıştı." diyen Altun, Karabağ zaferinin, Azerbaycan, bölge ve Türkiye için büyük bir zafer olduğunu vurguladı.

Altun, 30 yıllık işgalin Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in kararlı duruşu ile ortadan kaldırıldığını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki Türkiye'nin de bu haklı mücadeleye destek verdiğini belirtti.

Harabe durumdaki şehirleri görerek üzüldüklerini belirten Altun, şunları ifade etti:

Buradaki zulmü ve barbarlığı gördük. Bu barbarlık eşi benzeri görülmemiş barbarlık. Bir taraftan bu barbarlık yaşanırken diğer taraftan dünyanın, uluslararası toplumun burada nasıl iki yüzlü bir tavır sergilediğini de gördük. Burada kültür hazineleri tarumar edilmiş. Fakat kendisini dünyada kültür hazinelerini korumakla mükellef kurumlardan hiç ses çıkmadı. Tamamen üç maymunu oynamışlar. Bakmamışlar buraya. Bu kültür hazineleri tamamen Türklüğün ve İslam'ın izlerini silmek için ortadan kaldırıldı. Ama başaramadılar, başaramayacaklar. Çünkü bu topraklar Türklerin, İslam'ın toprakları. Dolayısıyla zalimlerin zulmü ve barbarca politikaları hiçbir şekilde karşılık bulamamıştır. Bir şehri ortadan kaldırdılar. Bir dizi zulüm ettiler. Fakat ne olursa olsun hak tecelli etti. Bu topakların gerçek sahibi olan Azerbaycan bu toprakları geri aldı. Allah'ın izni ile bir milyon Azerbaycanlı kardeşimiz bu topaklara dönecek.

İşgalden kurtarılan bölgelerde imar süreci başlayacağını belirten Altun, "Bu yeniden ihya sürecinde Türkiye olarak bütün gücümüzle gerek kamu kuruluşlarımızla gerek özel sektör birikimimizle var olacağız. Sayın Cumhurbaşkanımız Bakü ziyaretinde çok açık ve net şekilde dedi ki 'Biz bölgenin barış güvercinleri olmak istiyoruz.' Bir taraftan burada işgali sonlandırarak aslında barışı kalıcı hale getirmiş olduk. Bir taraftan da bölgenin gerçek aktörleri olarak bir daha böylesine bir işgale asla müsaade etmeyeceğimizi göstermiş olduk. Bunun altyapısını oluşturduk, oluşturuyoruz. Her şeyden önce altyapı sorunlarının burada tamamen ortadan kalkması, imar sürecinin yürümesi lazım. Diğer taraftan ulaşım konusunun tam anlamıyla çözüme kavuşturulması lazım. Yine ekonomik altyapının oturması lazım. Burası yeniden yaşayan canlı bir merkeze dönüşecek. Ağdam da öyle olacak. Şuşa da öyle olacak. Dünyanın bir çekim merkezine dönecek. Biz bu konuda bütün gayret ve gücümüzle Azerbaycanlı kardeşlerimizin yanındayız. Sayın Cumhurbaşkanımız bu konuda başından beri tüm kurum ve kuruluşlarımızı bu sürece destek vermek üzere yönlendirdi. İnşallah süreci tamama erdireceğiz. Hep beraber, el birliği ile buraların kalkınmasını sağlayacağız." ifadesini kullandı.


İletişim Başkanı Altun'dan uluslararası topluma Azerbaycan çağrısı

İletişim Başkanı Altun'dan uluslararası topluma Azerbaycan çağrısı

İletişim Başkanı Altun'dan uluslararası topluma Azerbaycan çağrısı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.