İlhak planı iptal edilmiş değil, sözde normalleşmeye 10 Arap ülkesi dahil olacak

İlhak planı iptal edilmiş değil, sözde normalleşmeye 10 Arap ülkesi dahil olacak

Siyonist işgal rejimi ile normalleşme konusunda sırada başka Arap ülkelerinin olduğunu söyleyen Trump'ın özel temsilcisi Avrahm (Avi) Berkowitz "Batı Şeria'yla ilgili ilhak planı iptal edilmiş değildir" açıklamasını yaptı.

Trump'ın uluslararası müzakereler konusunda özel temsilcisi, aynı zamanda Trump'ın damadı Kushner'in de en önemli adamlarından olan, Birleşik Arap Emirlikleri'nin ve Bahreyn'in siyonist işgal rejimiyle ilişkilerini normalleştirmeleri konusunda aktif rol oynadığı bilinen Avrahm (Avi) Berkowitz, Batı Şeria'nın bir bölümünün ilhakı planının hâlâ geçerli olduğunu, çalışma programı listesinden çıkarılmadığını söyledi.

Berkowitz bunun daha sonra devreye sokulmasının mümkün olduğunu belirterek kendilerinin bu plana itiraz etmediklerini belirtti.

Berkowitz yaptığı açıklamada, ABD'nin Ortadoğu'daki siyasi görüşmelerle ilgilenen ekibinin, siyonist işgal rejimi ile ilişkilerin normalleştirilmesi konusunda Arap dünyasında on ülkeyle irtibat halinde olduğunu söyledi.

Berkowitz bu konuda oldukça derin ve ayrıntılı görüşmeler olduğunu ve bunların hepsinin amacı güçlendirdiğini belirterek; "Burada soru 'mümkün müdür?' sorusu değil, sadece zamanla ilgili bir mesele söz konusu." ifadesini kullandı.

Berkowitz, Bahreyn ve BAE ile anlaşmaların imzalanması konusunda da şu sözlere yer verdi: "BAE'yi çeken etkenin Bahreyn ile anlaşma imzalanmasında etkili olduğunda en ufak bir şüphe bulunmuyor. Gerçekte, BAE ile anlaşma yapmamızın ertesi günü onlarla bir görüşme yapmıştım ve: 'Biz de istiyoruz.' demişlerdi."

Berkowitz, BAE'nin F-35 satın almasıyla ilgili de şu açıklamayı yaptı: "Hepimiz biliyoruz ki BAE'liler yıllardan beri bunlara sahip olmak için uğraşıyorlar. Ancak bu, anlaşmanın bir parçası değildi. Biz bu konuyu kendimiz değerlendiriyoruz. Fakat burada mantıksal bir soru var. Bunun gerçekleşmesi ancak israil'in güvenliği açısından tehlike oluşturmayacağından emin olmamız durumunda mümkün olabilir."  

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler