İlham Aliyev: Çatışmaların durması için tek şart Ermenistan'ın Karabağ’dan çekilmesi

İlham Aliyev: Çatışmaların durması için tek şart Ermenistan'ın Karabağ’dan çekilmesi

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan ordusunun Dağlık Karabağ'dan çekilmesinin silahlı çatışmanın sona ermesinin tek şartı olduğunu açıkladı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Ermeni askerlerin saldırıları sonucu yaralanan Azeri askerleri hastanede ziyaret ederek açıklamalarda bulundu.

Ermenistan'ın, saldırı politikasına son vermesi gerektiğini belirten Aliyev, Ermenistan Başbakanı'nın kendilerine bazı şartlar dayattığını hatırlattı.

Dayatılan şartları reddettiklerini söylediğini aktaran Aliyev, "Topraklarımızı kayıtsız şartsız, eksiksiz ve derhal terk etmeleri şartımız var. Bu şart geçerli ve Ermeni hükümeti bu koşula uyarsa savaşlar duracak, kan dökülmeyecek, barış olacak, bölgemize barış gelecek. Barış istiyoruz, çözüm istiyoruz, aksi takdirde yaklaşık 30 yıllık müzakerelere bel bağlamazdık. Müzakerelere bağlı kalmamızın tek nedeni umudün olmasıydı. Bize umut verildi, sorunun çözüleceği belirtilerek sabırlı olmamız istendi. Ama Azerbaycan halkının bu işgalle asla uzlaşmayacağını söyledim. Dedim ki Sorun müzakerelerle çözülemezse, Azerbaycan askeri çözüm bulma hakkına sahiptir. Bu hak bize Azerbaycan halkı tarafından verildi, bu hak bize uluslararası hukukla verildi." dedi. 

Aliyev, “Müzakereler başarısız olursa Azerbaycan'ın sorunu askeri yollarla çözeceği konusunda uyarmıştım. Amacımız sadece, toprak bütünlüğümüzü geri kazanmak ve bunu yapacağız.” ifadelerine yer verdi. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.