İlin suyu kesilince ilçeden su temin ettiler

İlin suyu kesilince ilçeden su temin ettiler

Batman Belediyesi ve DEDAŞ arasındaki elektrik borcu krizi nedeniyle suları kesilen Batmanlılar, Beşiri ilçesinden su ihtiyaçlarını gidermeye çalıştı.

Batman Belediyesi ve DEDAŞ arasındaki elektrik borcu krizinin faturası vatandaşa kesildi. Batman Belediyesinin yaklaşık 16 milyon TL elektrik borcundan dolayı Dicle EDAŞ, şehrin içme suyu sağlayan su pompalarına giden elektriği keserek adeta halkı cezalandırdı. İki kurum arasındaki anlaşmazlık nedeniyle günlerce suları kesilen Batmanlılar, su ihtiyaçlarını gidermek amacıyla farlı yöntemlere başvurdu.

Günlerdir su sorunu yaşayan vatandaşlar, çareyi Beşiri (Qubîn) ilçesinden su temin etmede buldu. Araçlarıyla Batman'dan yaklaşık 15 kilometre uzaklıkta bulunan Kıra Dağı mevkiine giden vatandaşlar, çeşme başından bidonlara doldurdukları suları evlerine götürdü.

Batman Belediyesi ve DEDAŞ arasındaki elektrik borcu krizinin kendilerine yansıtılmasına tepki gösteren vatandaşlar, yetkililerin sorumluluktan kaçtığını belirttiler.

“Millet ne sıkıntılar çekiyor kimsenin umurunda değil”

Kimsenin sorunla ilgilenmediğini, Batman’ın adeta sahipsiz bir şehir olduğunu ifade eden vatandaşlar, “Günlerdir evimizin suları akmıyor. Perişan olduk. Bunun için camiye gittik, orada da sular akmıyordu. Kuyuları olan komşularımıza da gittik ama yine su bulamadık. Mecburun Kıra Dağı mevkiine gelmek zorunda kaldık. Günlerdir bize bu sıkıntıyı çektirenlere hakkımızı helal etmiyoruz. Millet ne sıkıntılar çekiyor kimsenin umurunda değil. Batman’dan ta Kıra Dağına kadar su almaya geldik. Bu ne kadar da kötü bir şey... Herkesin arabası da yok su almak için. Su kesintisi insanlık dışıdır. Hangi çağda yaşıyoruz. Günlerdir kir pas içinde yaşıyoruz. Yetkililerin bu duruma müdahale etmesi gerekir.” diye konuştular.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler