İlk hacı kafilesi döndü

İlk hacı kafilesi döndü

Kalbi duyguların yaşandığı ilahi bir âleme yolculuk yapan Elazığlı hacılar, Hac vazifelerini yerine getirerek memleketlerine döndü.

Dönüş yolundaki ilk kafile Cidde’den kalkan uçakla saat 11.30’da Elazığ Havalimanı’na ulaştı. Sevinç gözyaşları içerisinde karşılanan hacılar pasaport ve bagaj işlemlerinin ardından yakınlarıyla uzun süre kucaklaşarak hasret giderdiler.

İl Müftü Yardımcısı Muhammed Zahit Belek “2019 yılı ilk hacı kafilemiz salimen ilimize döndü. Tüm hacılarımıza hoş geldiniz derken, Allah haclarını kabul buyursun temennisinde bulunuyorum. Rabbim hacılarımıza kazasız belasız bir hac yapmayı nasip eyledi. Hacca gitmek isteyenler ile birlikte tekrar gitmek arzusunda olanlara Rabbim nasip buyursun. Bu duygu ve düşüncelerle hacılarımıza tekrar hoş geldiniz derken, yakınlarının da gözleri aydın olsun diyorum” ifadelerini kullandı.

“Hac demek, Rıdvan Biatı’nda olduğu gibi yeniden ahdimizi yenilemek demektir”

Kafile başkanı olarak hac görevini ifa eden Elazığ Diyanet Eğitim Merkezi Müdürü Turgut Tunç ise “Hac demek, Rıdvan Biatı’nda olduğu gibi yeniden ahdimizi yenilemek demektir. Bizler üçüncü şavtımızda  “Ya Rabbi biz senin kulunuz, verdiğimiz ahd ve vaat üzereyiz” diyerek ahdimizi yeniledik. Kazasız, belasız vatanımıza döndük. Ailemize, yakınlarımıza, çocuklarımıza kavuşmanın sevincini yaşıyoruz. Tabii; Kâbe’yi, tavafı, say’ı ve Ravza’yı orada bırakmanın da üzüntüsünü yaşıyoruz. Rabbim sıra bekleyen hacılarımıza da en kısa zamanda kutsal topraklara yolculuk etmeyi nasip eylesin” dedi.

Çok güzel ve bereketli bir hac yolculuğu geçirdiklerini belirten Elazığ Kafile Başkanı Maden İlçe Müftüsü Vedat Tekin ise yaptığı değerlendirmede “altı gün süre ile bulunduğumuz Medine’nin ardından Mekke-i Mükerreme ’ye geçtik ve burada otuz yedi günlük süre içerisinde hac görevimizi yerine getirdik. Görevli arkadaşlarımız ve hacılarımız büyük bir uyum içinde hareket etti. İstisnasız her gece hacılarımızla tavafa gittik, bu da hacılarımızla daha fazla kaynaşmaya vesile oldu. Hacılarımızdan memnun oldukları izlenimi aldık. Görevlilerimizin hacılarımızla birebir ilgilenmesinin yanında Başkanlığımızın oluşturduğu telefon ağı sayesinde hacılarımız ve görevlilerimiz arasında her an irtibat sağlandı ve her hangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Rabbim haccımızı kabul eylesin” dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler