İlk kıblemiz Mescid-i Aksa siyonistlerin işgali altındadır

İlk kıblemiz Mescid-i Aksa siyonistlerin işgali altındadır

Elazığ İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya, "İlk kıblemiz Mescid-i Aksa siyonist Yahudilerin işgali altındadır ve oradaki Müslüman kardeşlerimiz son derece eziyet çekmektedir. Biz Müslümanlar bunu asla kabul etmiyoruz." dedi.

Bu gece idrak edilecek olan Miraç Gecesi ile ilgili Elazığ İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya bir mesaj yayınladı. Sarıkaya, "İlk kıblemiz Mescid-i Aksa siyonist Yahudilerin işgali altındadır ve oradaki Müslüman kardeşlerimiz son derece eziyet çekmektedir. Biz Müslümanlar bunu asla kabul etmiyoruz." dedi.

Mesajına, “Bismillahirrahmanirrahim. Kendisine ayetlerimizden bir kısmını gösterelim diye kulunu (Muhammed'i) bir gece Mescid-i Haram'dan çevresini bereketlendirdiğimiz Mescid-i Aksa'ya götüren Allah'ın şanı yücedir. Hiç şüphesiz o, hakkıyla işitendir, hakkıyla görendir.” Ayeti ile başlayan Sarıkaya,  "Bu ayet-i kerime ile İsra ve Miraç dediğimiz o büyük mucizenin başlangıcı Rabbimiz tarafından bize bildiriliyor." ifadelerini kullandı.

Sarıkaya, "Özellikle müşriklerin Müslümanlara uyguladıkları zulüm dolu boykotun kırılması ile birlikte Müslümanlar yeniden normal hayatlarına başlamışlar. Ancak bu arada Müslümanların önemli iki destekçisi huzur-u ilahiye göç etmişti. Bunlardan biri Ebu Talip ki bizim dünya inancımıza göre Müslüman olmamış ancak Müslümanlara ve Peygamberimize çok büyük katkı sağlamış bir kimseydi. İkincisi ise Peygamberimizin mübarek eşi annemiz Hazreti Hatice’nin vefatıydı. Peygamberimiz başta olmak üzere Müslümanlar bu duruma çok üzülmüşler ve boykottan kurtuluşun mutluluğunu yaşayamamışlardı. İşte bu üzüntülü günlerde rabbimiz kulu Hazreti Muhammed aleyhisselamı bir gece Mescidi Haram’dan Mescid’i Aksa’ya, oradan da Sidretü’l Münteha’ya çıkarmıştır." ifadelerine yer verdi.

"Bu akıl üstü ama varlığı kesin olan mucize sonucunda Peygamberimiz üç müjde ile yeniden ümmetinin arasına dönmüştür." diyen Sarıkaya, "Üç müjdeden birincisi bütün inananların gözünün nuru olan beş vakit namazın farz kılınmasıdır. İkinci müjde, Kur’an’da da belirtildiği gibi Allah’a şirk koşmayanların dışında çeşitli günahları işleyenlerin tövbe etmesi durumunda bağışlanacağı müjdesidir. Üçüncüsü ise her yatsı namazından sonra mihrabiye olarak imamlarımızın o güzel sadaları ile okuduğu Amenerresulu diye bildiğimiz Bakara Suresi’nin son iki ayetidir. Bu son iki ayette Rabbimiz hem kullarına muhteşem dualar öğretmekte hem de iman esaslarını zikretmektedir. Bu surenin sonunda ayrıca Rabbimizden inkârcı ve kâfirlere karşı bize yardım eyle duasında bulunuyoruz." Diye belirtti.

Sarıkaya, son olarak şu ifadelere yer verdi:

"Değerli kardeşlerim; İlk kıblemiz Mescid-i Aksa siyonist Yahudilerin işgali altındadır ve oradaki Müslüman kardeşlerimiz son derece eziyet çekmektedir. Yandaşlarının kutsal mescidimizi terörist israil devletinin başşehri yaptığını da biliyoruz. Ancak biz Müslümanlar bunu asla kabul etmiyoruz. Dolayısıyla yeni Selahaddin-i Eyyübilere kavuşmamız duası ve niyazı ile bu gecenin şehrimize, ülkemize ve Alem-i İslam’a mübarek olmasını yüce Rabbimden temenni ve niyaz ediyorum.".

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.