İLKHA'nın gündeme getirdiği evi yanan aileye Bağlar Belediyesi sahip çıktı

İLKHA'nın gündeme getirdiği evi yanan aileye Bağlar Belediyesi sahip çıktı

İLKHA'nın "Diyarbakır'da evi küle dönen aile kendisine uzanacak yardım elini bekliyor" başlıklı haberine sessiz kalmayan Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, mağdur aileyi ziyaret etti.

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinin Fatih Mahallesi’nde ikamet eden Kaya ailesinin kiracı olduğu ev geçtiğimiz günlerde yaşanan yangın nedeniyle küle dönerek kullanılamaz hale gelmişti. Ailenin yangın sonrası mağduriyet içinde olduğunu ve yetkililerden yardım talep etmesini İLKHA gündeme getirmişti.

Kış ortasında evsiz kalarak mağduriyet yaşayan 4 kişilik Kaya ailesinin ev sahibi, iddiaya göre evin onarım ve bakımının da aile tarafından karşılanmasını istedi.

Yaşanan mağduriyetin haberleştirilmesi üzerine harekete geçen Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, geçici olarak babasının evine yerleşen Birtane Kaya ve çocuklarını ziyaret etti, ailenin ihtiyaçlarını karşılayarak ayni ve nakdi destek sağladı.

Çocukların giyim ihtiyaçlarının belediyenin giyim mağazasından karşılanması için talimat veren Beyoğlu’nun davranışı karşısında duygulanan Kaya, "Evimizde hiçbir şey kalmadı. Bunlar yetmezmiş gibi ev sahibimiz evi bizim onarmamızı istiyor. Biz nasıl yapalım? Eşim bir hafta sonra askere gidecek, hiçbir gelirimiz yok. Böyle bir ortamda hızır gibi imdadımıza yetişen Bağlar Belediye Başkanımız sayın Hüseyin Beyoğlu’na ne kadar teşekkür etsek azdır. Allah kendisinden razı olsun. Bizi çok mutlu etti." diyerek duygu dolu anlar yaşadı.

Beyoğlu’nun sağladığı destekler ve aileyi ziyaret ederek ortaya koyduğu insani ve vicdani yaklaşım mahalledeki diğer vatandaşlar tarafından da takdirle karşılandı.

Göreve geldiği tarihten bu yana ilçede binlerce mağdur ve ihtiyaç sahibi aileye destek sağlamasıyla dikkat çeken Beyoğlu, AK Partili yetkililerle beraber ziyaret ettiği aileye kalıcı gelir sağlanması için de diğer kurumlar aracılığıyla yardımcı olacağını dile getirdi. 


<span style=İLKHA'nın gündeme getirdiği evi yanan aileye Bağlar Belediyesi sahip çıktı" height="353" src="https://ilkha.com/files/gallery/big/2021/02/18/be67617633de7df6d35d.jpg" width="530" />

<span style=İLKHA'nın gündeme getirdiği evi yanan aileye Bağlar Belediyesi sahip çıktı" height="353" src="https://ilkha.com/files/gallery/big/2021/02/18/67d842ba1d152197373f.jpg" width="530" />

<span style=İLKHA'nın gündeme getirdiği evi yanan aileye Bağlar Belediyesi sahip çıktı" height="353" src="https://ilkha.com/files/gallery/big/2021/02/18/9207564b461880f4e36a.jpg" width="530" />

<span style=İLKHA'nın gündeme getirdiği evi yanan aileye Bağlar Belediyesi sahip çıktı" height="353" src="https://ilkha.com/files/gallery/big/2021/02/18/a45832dd062d9c66d847.jpg" width="530" />

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.