İLKHA'nın gündeme getirdiği köprülü kavşak yıkılacak

İLKHA'nın gündeme getirdiği köprülü kavşak yıkılacak

​Elazığ'da depremden önce esnafın işleri olumsuz yönde etkileyen ve ev mahremiyetini de ihlal ettiği gerekçesiyle tepkilere neden olan köprülüğü kavşağın, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yıkılacağı belirtildi.

Elazığ'da Rüstem Paşa Mahallesi'ndeki Hamza Yanılmaz Köprülü Kavşağını vatandaşı mağdur ettiği iddialarının ardından İLKHA "Esnaf ve vatandaşlardan köprülük kavşak tepkisi" başlıklı bir haber yayımlamış, söz konusu haber yetkililerinin dikkatini çekmişti.

Bunun üzerine Elazığ Belediyesi, kavşağın akıbetini belirlemek için referanduma gitmişti. Yapılan sayım neticesinde 1983 oy kullanılmış, 1133 kişi kavşağın yıkılması yönünde oy vermiş, 806’sı hayır, 44’ü ise çekimser oy kullanmıştı.

Sandıktan çıkan bu karara rağmen Belediye, köprüden geçen günlük araç ortalamasını baz almış ve "Hamza Yanılmaz Katlı Kavşağının üst kısmının mevcut durumunda kullanımına devam edilmesi kararı alındığını" duyurmuştu.

AK Partili Elazığ eski Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz döneminde 2018 yılında 11 milyon 265 bin 704 lira maliyete mal olan köprülü kavşağın Çevre ve Şehircilik Bakanlığının kararıyla yıkılacağı belirtildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un, 24 Ocak'ta meydana gelen deprem sonrasında kentsel dönüşüm konutlarının yapım aşamasını incelemek üzere Elazığ'a geldiği belirtildi.

Sözcü'nün haberine göre, kentsel dönüşüm ile ilgili açıklamada bulunan Bakan Kurum, "Orduevi kavşağındaki çalışma hem Mustafapaşa hem de Rüstempaşa Mahallelerinin birleştiği alanda bir çalışma gerçekleştiriyoruz. O alanda yerinde bir kentsel dönüşüm projesi yapıyoruz. Bundan öncede tabi ki belediye başkanlarımız sağolsunlar şehrimiz için yapılması gereken köprü olsun, alt yapı olsun her türlü hizmeti yaptılar. Ancak bugün o bölgede geniş kapsamlı kentsel dönüşüm çalışması yaptığımız için artık binaları yoldan çekebilecek, yerleşimini bir bütün olarak yapabilecek durumdayız. Bu çerçevede de teknik ekiplerin çalışması neticesinde orada üst köprüye ihtiyaç olmadığı görülmüş oldu. Belediyemizin alacağı meclis kararıyla süreci işletecek. Biz yeni yapılacak yerleşim alanlarında da ilave yollar açıyoruz. İlave yol olmadığı için öyle bir köprü ihtiyaçtı yapıldı. Ama bugünkü süreçte ihtiyaç olmadığı görülüyor, en azından üst köprünün. Buna ilişkin süreci de belediyemiz eliyle yürütmüş olacağız." diye konuştu.

Kararın ardından İLKHA'nın görüşünü aldığı esnaf ve vatandaşlar, karara sevindiklerini ancak 11 milyon liranın heba olmasına üzüldüklerini belirterek bu tür durumlarda önceden iyi bir araştırma ve istişarenin yapılması gerektiğine dikkat çektiler.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler