İLKHA'nın haberi hayırseverleri harekete geçirdi

İLKHA'nın haberi hayırseverleri harekete geçirdi

​Geçtiğimiz günlerde İlke Haber Ajansı'nda "İşsizlik nedeniyle çocuklarıma harçlık bile veremiyorum" başlığıyla yayınlanan haber, hayırseverleri harekete geçirdi.

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde yaşayan ve maddi durumu iyi olmayan 4 çocuk babası İbrahim Yunkul'un tek isteği, kendi ailesinin geçimini sağlayabileceği bir işte çalışmaktı.

Azadi Mahallesi'nde ikamet eden Yunkul, yetkililere ve hayırseverlere çağrıda bulunarak iş talebini dile getirmişti. Yunkul'un bu çağrısına STK ve hayırsever vatandaşlardan yanıt gecikmedi.

Sosyal Yardımlaşma, Viranşehir Umut Kervanı, Viranşehir Türk Kızılay şubesi ve birçok hayırsever vatandaş, ihtiyaç sahibi aileye el uzatarak yardımda bulundu.

Ailenin durumunu yerinde gördüğünü söyleyen Umut Kervanı Fakir Aile Tespit Komisyonu Üyesi Mehmet Karatay, "Bizler, Umut Kervanı olarak bu fakir aileyi İlke Haber Ajansı aracılığıyla tanıdık. Bugün de gelip ailemizi ziyaret ettik. Gelirken de beraberimizde ailemiz için giyim ve gıda malzemeleri getirdik. Ailenin durumunu yerinde görmüş olduk. İnşallah bundan sonraki günlerde de gücümüzün yettiği kadarıyla yardım etmeye devam edeceğiz. Herkesin de bu konuda elini taşın altına koyması ve ellerinden geldiği kadar yardımda bulunması gerekir. Tabi bununla birlikte bu haberin yapılıp duyurulmasında da desteklerini eksik etmeyen İLKHA'ya teşekkür ediyorum." dedi. 

Türk Kızılay'ı Viranşehir Şube Başkanı Abdülkerim Etli ise "Türk Kızılay'ı olarak mağdur ailenin durumunu basından öğrendiğimiz gibi Viranşehir İLKHA muhabirini arayarak aileyle ilgili bilgi aldık. Ardından ikinci gün fakir ailemize hem giyim hem de gıda malzemesini ulaştırarak ailenin hayır duasını aldık. Ailemiz, hakikaten çok mağdur. İnşallah bundan sonra düzenli bir şekilde fakir ailemize yardımda bulunacağız." dedi.

Yardım alan İbrahim Yunkul ise "İLKHA bize destek oldu. Verdikleri destekten dolayı Allah onlardan razı olsun. Sağ olsunlar Viranşehir Umut Kervanı, Sosyal Yardımlaşma ve Viranşehir Türk Kızılay şubesi ve hayırsever vatandaşlarımız bana yardımda bulundular. Ben buradan kaymakam beye ve tüm yetkililere sesleniyorum. Daha önce söylediğim gibi ben hiçbir şey istemiyorum, sadece iş istiyorum. Çalışıp çocuklarıma bakmak ve okutmak istiyorum. Çocuklarım okusunlar, doktor, öğretmen, savcı olsunlar. Sadece bunu istiyorum." ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.