İlkokulda civciv üretildi

İlkokulda civciv üretildi

Bursa'nı Orhaneli ilçesinde bir ilkokulda laboratuvar ortamında civciv üretildi.

BURSA - Orhaneli Göynükbelen İlkokulunda laboratuar ortamında civciv üretildi. Laboratuvar ortamında civciv üretimini öğrencilere uygulamalı olarak ders vermek düşüncesiyle başlatılan proje, başarıyla sonuçlandı ve civcivler yumurtalarından çıktı.


Proje için ilk olarak kuluçka makinesi tedarik eden okul yönetimi, 20 yumurtayı makineye koydu. Yumurtaların kuluçka makinesine konulmasının 21. Gününde 11 tane civciv yumurtadan çıktı.


Konuyla ilgili olarak konuşan Okul Müdürü Muzaffer Uludaş, "İlk 16 günde yumurtaları günde iki defa çevirdik. İçerdeki nem oranını ayarlamak için sürekli 1 bardak su koyduk. Son üç günde makinenin önüne kamera yerleştirdik ve değişimi gözlemledik. Amacımız bu olayı öğrencilerimize laboratuvar ortamında göstermekti" dedi.


İkinci aşamada ise aynı kuluçka makinesi ile deve kuşlarını üretmek istediklerini belirten Uludaş, bunun için de Bursa Hayvanat Bahçesinden deve kuşu yumurtası temin ettiklerini, amaçlarının ise, bunu da başararak köyün ekonomik gelişimine ve dolayısıyla da ülke ekonomisine küçük bir katkı sağlamak olduğunu belirtti. (Zeki Aras-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.