İluh Deresi'nde ıslah çalışmaları sürüyor

İluh Deresi'nde ıslah çalışmaları sürüyor

Batman Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy,İluh Deresi’nin ıslahına yönelik çalışmaların devam ettiğini belirterek dere bölgesinde gerekli kamulaştırmaların ardından yeşil alan yapacaklarını söyledi.

Batman'da 2 köy ve 12 mahalleden geçerek Batman Çayı’na akan ve daha önce bazı ölümlü vakaların yaşandığı İluh Deresi ve çevresinde yapılacak çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

İluh Deresi'nde 2006 yılında yaşanan taşma sonucu meydana gelen selde 8’i çocuk 11 kişinin hayatını kaybettiğini hatırlatan Belediye Başkan Vekili Aksoy, söz konusu derede ıslah çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Aksoy, "İluh Deresi'ne DSİ, üç aşamalı bir çalışma yürüttü. Birinci bölümde dere ıslah çalışması yapıldı, ıslah çalışması devam ediyor. Diğer iki bölümün ihalesi yapıldı. İluh Deresi’nin sağında ve solunda, 50 ila 120 metre genişliğinde bir bant oluşturulacak. Bu bandı yeşil alan olarak düşünüyoruz. Burada bir takım alanlar kamulaştırılmış. Bir takım alanlarda da afet idaresi bir takım evler yapmış. DSİ’nin yaptığı kamulaştırmalar var. Belediyenin yaptığı kamulaştırmalar var. Mülkiyeti vatandaşlarımıza ait olan alanlar var. Buralarla ilgili sayılaşma çalışmalarımız devam ediyor." dedi.

Derenin ıslahıyla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığıyla irtibata geçtiklerini aktaran Aksoy, gelecek hafta içerisinde bakanlıktan bir heyetin konuyla ilgili olarak kente geleceklerini söyledi.

"İluh Deresi'ni Batmanlıların hizmetine sunacağız"

Aksoy, "Bu alanlarda gerekli kamulaştırmalar yaparak, oralarda yaşayanları da mağdur etmeden konutlardan temizleyerek yeşil alana çevireceğiz. Dereye de Batman Çayı'ndan su pompalayarak etrafı yeşil, içinde sosyal park ve sosyal alanların bulunduğu bir alan haline getireceğiz. En kısa zamanda İluh Deresi'ni Batmanlıların hizmetine sunacağız." diye konuştu.

İLKHA











Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.