İmam Hatip Lisesi Öğrencilerinden Örnek Davranış

İmam Hatip Lisesi Öğrencilerinden Örnek Davranış

Mazıdağı İmam Hatip Lisesinde okuyan 9. sınıf öğrencisi bir grup genç, aralarında topladıkları para ile Kurban Bayramı öncesinde fakir ailelere gıda yardımında bulundu.

MARDİN- Mardin'in Mazıdağı ilçesinde bu yıl yeni eğitim ve öğretime açılan Mazıdağı İmam Hatip Lisesinde okuyan bir grup 9. sınıf öğrencisi aralarında para toplayarak fakir ailelere verilmek üzere 2 yardım kolisini hazırlayıp tespit ettikleri muhtaç ve fakir ailelere dağıttı.

Kız öğrencilerin verdiği fikirle harekete geçen 9. sınıf öğrencileri kısa bir sürede 2 yardım kolisini hazırlayıp muhtaç ailelere ulaştırdılar.

Hayırsever öğrenciler, "Kurban Bayramı münasebetiyle öğrenciler olarak aramızda topladığımız para ile bayramda yardıma muhtaç ailelere bir nebze bile olsa yardım ettiğimiz için çok mutluyuz. Bu yardım kolileri sadece bir başlangıç ve örnektir" dedi.


İmam Hatip Lisesi olarak bundan sonrada yardımlarının süreceklerini ifade eden öğrenciler, "Biz İmam Hatip olarak, her türlü ahlak ve edepte örnek olacağımız gibi, dayanışma ve yardımda da örnek olacağımızı devam edecek yardım faaliyetlerimizle göstereceğiz" dediler.


Öğrenciler adına konuşan Rümeysa Özek, "Amacımız topladığımız parayla bir kurban alıp yardıma muhtaç ailelere ulaştırmaktı. Ama biraz geç başladığımız için topladığımız para ile yardım kolisi düzenlemeye karar verdik. Bu bile bizi çok mutlu etmeye yetti" dedi. (Hamza Dağ - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.