İmam hatip öğrencilerinden örnek davranış

İmam hatip öğrencilerinden örnek davranış

​Şırnak’ın Silopi ilçesinde imam hatip ortaokulu öğrencileri, Hz. Muhammed'in dünyaya teşriflerinin yıldönümüdolayısıyla 40 hadis kartı dağıttı.

Hz. Muhammed'in dünyaya teşrifleri münasebetiyle Silopi İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, kamu kurumları ve vatandaşlara gül lokumu ve 40 hadis kartı ikramında bulundu.

Öğretmenler ve öğrencilerin okulda önceden hazırladığı gül lokumu ve 40 hadis kartlarını öğrenciler, Öğretmenleri ve Okul müdürü Selahattin Dizlek ile beraber, Silopi Kaymakamı Savaş Konak’a, Belediye başkan yardımcısı Kemal Ökten’e, İlçe Müftüsü Hüseyin Elçe’ye, Silopi Milli eğitim Müdürü Osman Dayanan’a, polise, çarşı merkezindeki esnaf ve vatandaşlara dağıttı.

Silopi İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Selahattin Dizlek, yaptığı açıklamada, "Silopi İmam Hatip Ortaokulu öğrenci ve öğretmenleri olarak Mevlid-i Nebi etkinlikleri çerçevesinde, halkımızda Hz. Peygamber(sav) bilincini uyandırmak, onlara Hz. Peygamber’i hatırlatmak ve sünnetine tabi olmayı benimsetmek için böyle bir etkinlik düzenledik. Çarşıda kamu kurumlarına ve halka açık alanlarda insanlarımıza gül lokumu ve kırk hadis kartları dağıtarak amacımıza ulaşmayı düşünüyoruz. Yine aynı amaç doğrultusunda okulda öğrencilerimiz arasında Hz. Peygamber’e salavat yarışması düzenliyoruz. İnşallah birinci gelene çeyrek altın hediye edeceğiz. Öğrencilerimiz ve öğretmen arkadaşlarla birlikte bu hafta inşallah Hz. Peygamber’i anlamak ve anlatmak için farklı programlar yapmaya devam edeceğiz."  ifadelerini kullandı. 

İLKHA




















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.