İmam hatip okulları topluma yön veren insanlar yetiştiriyor

İmam hatip okulları topluma yön veren insanlar yetiştiriyor

Son zamanlarda imam hatip okullarını karalamak amacıyla bazı çevreler tarafından ortaya atılan iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirten STK temsilcileri ve eğitimciler, imam hatip mezunlarının başarıları ile toplumda öncü rol oynadığını söyledi.

Her yıl yapılan lise ve üniversite sınavlarında ciddi başarılar elde eden imam hatip öğrencileri, tıp, mühendislik ve diş hekimliği gibi fakültelere yerleşerek hem bilim alanında hem de manevi anlamda topluma faydalı oluyor.

İmam Hatip okullarına giden öğrencilerin ve bu okullardan mezun olanların ülkesine, milletine, dinine sadık olduklarının herkes tarafından bilindiğini belirten Van İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER) Başkanı Mehmet Emin Akan, imam hatip okulları ile ilgili sürülen kara propagandayı garipsemediğini, Hazreti Peygamber'e (Sallallahu Aleyhi Vesellem) vahiy geldiği halde İslam'ı ve Peygamber Efendimizi karalamaya ve insanların gözünden küçük düşürmek için her türlü hileye başvuran Bel'amların olacağına vurgu yaptı.

"İmam hatip mezunları ülkeye hep fayda sağladı"

İmam hatip okullarından mezun olanların vatanlarına ve milletlerine nasıl fayda sağladıklarının herkes tarafından bilindiğini ancak bunu çekemeyen ve hazmedemeyenlerin bulunduğuna dikkat çeken Akan, "Yıllarca katsayı ile İmam-Hatip öğrencilerinin önünü kapattılar. Üniversite sınavında Türkiye birincisi olan bacılarımız başörtülerinden dolayı istedikleri okullara gidemiyorlardı, tıp, hukuk, mühendislik gibi fakültelere yerleşemiyorlardı." ifadelerini kullandı.

"İmam hatip öğrencileri her alanda topluma öncülük ediyor"

İmam hatip okullarından mezun olan öğrencilerin sadece imam olmadıklarını her alanda başarı elde ederek topluma yön verdiklerini dile getiren Akan şöyle konuştu:

Öldüğünüzde sizi kim yıkayacak? Sizi sokaktaki sarhoş ve başıboş bir insan mı yıkasın yoksa dini vecibeleri bilen, sizi güzelce yıkayan, gusül abdestinizi aldıran ve sizi güzelce kefenleyen biri mi yıkasın? Bizim imam hatipli öğrenciler imam da olacaklar, ölü de yıkayacaklar, taziyelerde Fatiha da okutacaklar, dua da edecekler. Yani insanlara öncülük edecekler. Bunun yanında vali de olacaklar, cumhurbaşkanı ve avukat da olacaklar. Bizim şu andaki valimiz imam hatip mezunudur. Cumhurbaşkanımız ve bakanlarımızın yüzde 98'i i imam hatip mezunudur. Peki bunlardan ne zarar geliyor?

'Kur'an zehirse ben panzehiriyim' diyen cumhurbaşkanları gördük. Başımızdaki cumhurbaşkanları bir taziye merasiminde oturup da bir aşır Kur'an okumadılar. Kutlamalarda ve merasimlerde masalarında hep içki oldu. Ama bugün bakıyoruz imam hatipli olan biri ülkemizi yönetiyor. Ülkemizin başındaki kaoslarla mücadele ediyor. Ezanlarımız ve salalarımız güzel okunuyor.

"İmam hatip mezunları tıp, hukuk, eczacılık, diş hekimliği gibi bölümlere yerleşiyor"

Van Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu Müdürü Bişar Adıyaman ise çok ciddi bir öğretmen kadrosu ile çalıştıklarını belirterek, "İmam hatip okulları yılarca engelli koşu olarak görülen okullarımızdı. Ama hamdolsun geçen sene 92 öğrencimizi üniversitelere yerleştirdik. Bu öğrenciler tıp, hukuk, eczacılık, diş hekimliği gibi fakültelere yerleşerek ciddi başarı elde ettiler. Geçen sene tıp fakültesine yerleşen öğrencimiz aynı zamanda hutbe yarışmasında birinci olan öğrencimizdi. Yine bu sene de tıp, eczacılık, hukuk ve muhtelif fakültelere 77 öğrencimiz yerleşti." şeklinde konuştu.

"Bütün kara propagandalara rağmen sahadayız ve görevimizin başındayız"

Sabahın erken saatlerinden itibaren görevlerinin başında olduklarını dile getiren Adıyaman, "Okulun temizliği, düzeni ve çok iyi bir eğitim kadrosu ile işimizin başındayız. Rahmetli Nurettin Topçu Hoca'nın dediği gibi, 'Ben sınıfa abdestsiz girmezdim ve sınıf kapısını açmak kadar şerefli, onurlu bir kapı yoktu.' İmam hatiplerle ilgili kim propaganda yaparsa yapsın bizler sahadayız. Öğrencilerimiz ile beraber imam hatip neslini ve şuurunun inşası anlamında, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün de destekleri ile okulumuzu en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz. Soran, sorgulayan, eleştirel düşünebilen bir neslin yetişmesi için üzerimize düşen görevi yerine getirmeye çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.