İmam hatip okullarının başarısı gururlandırıyor

İmam hatip okullarının başarısı gururlandırıyor

Milli Eğitim Bakanlığının Kalite Takip Sisteminde (KTS) Mardin ikincisi olan Kızıltepe Adnan Menderes İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Sattam Aydın, son zamanlarda bu okullardaki başarının herkesi gururlandırdığını söyledi.

İmam hatip liseleri, katsayı adaletsizliğinin kalkması ve orta kısımların yeniden açılmasından sonra başarısı ger geçen gün artan okullara rağbette artıyor. Özellikle 2014 yılında eğitim ve öğretime başlayan proje imam hatip liselerinin ilk mezunlarını vermesi de bu başarıda önemli bir rol oynadı.

2018 yılında imam hatip lisesinden mezun olan 234 bin öğrencinin yüzde 28,6’sı lisans ve ön lisans bölümlerine yerleşirken, yüzde 37,6’sı da lisans, ön lisans ve açık öğretim fakültelerinin öğrencisi oldu.

İmam hatip okullarındaki eğitim kalitesi her geçen gün artarken Mardin’in Kızıltepe ilçesindeki Adnan Menderes ilk ve ortaokulunda yeni açılan İmam Hatip Ortaokulu bölümü, Milli Eğitim Bakanlığının Kalite Takip Sistemi’nde (KTS) Mardin ikincisi oldu. Okulun bu başarısı herkesi gururlandırdı.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından 2023 Eğitim Vizyonu Din Öğretimi hedefleri doğrultusunda oluşturulan; Anadolu İmam Hatip Liseleri/Ortaokulları Vizyon Belgesi bağlamında eğitim ortamları ve fiziki imkânlar, öğretmenler ve eğitim yöneticileri mesleki gelişimi, akademik gelişim, kariyer planlama ve üniversiteye hazırlık çalışmaları, öğrencilerin mesleki gelişimi, değerler eğitimi, bilim, sanat, spor ve sosyal kültürel etkinlikler, okul tarafından gerçekleştirilen örnek ve özgün uygulamalar, projeler ile izleme ve değerlendirme alanlarında 2018-2019 eğitim öğretim yılında 6 aylık Kalite Takip Sistemi (KTS) süreci tamamlandı.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce yapılan değerlendirmeler sonucunda Kızıltepe Adnan Menderes İmam Hatip Ortaokulu, 552 puanla il ikincisi oldu.

Konuya ilişkin İLKHA’ya konuşan Kızıltepe Adnan Menderes İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Sattam Aydın, “Okulumuzun imam hatip bölümü, 2016-2017 eğitim öğretim yılında 2 derslikli olarak eğitim ve öğretime başladı. Allah'a çok şükür şu an 3’üncü yılımızda 167 öğrenci kapasitesine ulaştı. İmam hatibe gün gittikçe rağbet artıyor. Tabii ki, bu özverili çalışmaların neticesinde oluyor. Çocuklarımızın, ailelerimizin çalışmalarımıza şahit olması ve yapılan etkinlikleri görmesi sonucunda güzel bir yere geldiğimizi düşünüyoruz. İnşallah daha güzel yerlere de gelmeye çalışacağız.” dedi.

Okulda çok yakın bir zamanda imam hatip bölümü açılmasına rağmen elde edilen başarının kendilerini gururlandırdığını kaydeden Aydın, söz konusu başarıda emeği olan öğretmenler başta olmak üzere velilere teşekkür etti.

Aydın, “Bu başarıya ulaşmamız bizi gururlandırdı, doğru yolda olduğumuzu hissettirdi, bize güç ve azim verdi. İnşallah daha güzel başarılara imza atacağız. Bakanlığımızın bu desteği de çok güzel oldu. Bize daha fazla güç ve enerji verdi. Öğretmenlerimizin çalışmaları takdire şayandır.  Emek sarf ettiklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Aynı zamanda öğrenci velilerimizin de katkıları da oldu. Onlara da ayrıca teşekkür ediyorum.” diye konuştu. 

Okul Müdürü Aydın, son olarak şunları söyledi: “Allah'a çok şükür bugün il ikincisi olduk, bu başarıya ulaştık. İmam hatipler bizim değerlerimizdir, bizim özümüz, kültürümüz ve genetiğimizin vazgeçilmezidir. Buradan velilerimize sesleniyorum: İmam hatipler, hayal ettiğimiz yarınların gül bahçeleridir. Yarınların birer çiçeği ve birer gülüdür. Lütfen desteğinizi esirgemeyin. Emin olun, birer çiçek olarak çocuklarınız gül bahçesi olarak size dönecekler.”  

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler