İmam hatip ortaokul öğrencileri yardıma muhtaç ailelere gıda kolisi dağıttı

İmam hatip ortaokul öğrencileri yardıma muhtaç ailelere gıda kolisi dağıttı

Mardin merkez Artuklu ilçesinde bulunan Hacı Suphiye Bölünmez İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, “Gönlünüze Misafir Olmaya Geldik” sloganıyla başlattıkları çalışma kapsamında Umut Kervanı aracılığıyla yardıma muhtaç ailelere gıda yardımında bulundu.

Yardım kampanyasını değerlendiren Okul Müdürü Şeyhmus Demir; “Değerlerinizi hayatınıza katmak gibisi yoktur. İşin sırrı ne yapacağınızı bilmek değil, nasıl yaptığınızdır. Yardımlaşma ve dayanışma ruhuyla yoğrulmuş bir inancımız var. Bu ruhun öğrencilerimiz tarafından benimsenip yaşatılabilmesi için eğitim öğretim sürecimiz boyunca okul kültürümüzde farklı zamanlarda farklı çalışmalar yaparak değerlerimizin çocuklarımız tarafından bir yaşam biçimi haline getirilmesini sağlamaya çalışıyoruz. Bu kampanyamızda da çocuklarımıza yardım etme hazzı yaşatarak ihtiyaç sahiplerine karşı her birimizin kendi ölçülerinde sorumlu olduğunu fark ettirmek istedik.” dedi.

Proje Koordinatörü Ömer Öncel ise kampanyayı değerlendirirken şöyle dedi:

“Öncelikle okul yönetimimizin din kültürü öğretmenlerimizin okulumuz öğretmen, öğrenci ve velilerinin büyük desteği ile gerçekleştirdiğimiz projede beni en çok etkileyen şey öğrencilerimizin kampanyaya destek olmak için kumbaralarını kırıp birikmiş harçlıklarıyla katkı sunmasıydı. Bu da doğru yolda olduğumuzun en iyi ifadesiydi sanırım.”

Önceki yıllarda öğretmen öğrenci ve okul personeli aracılığıyla yapılan gıda yardım dağıtımı, 17 günlük kapanma sürecine denk gelmesi nedeniyle Umut Kervanı Derneği iş birliğiyle gerçekleşti.

Dernek üyeleri, gıda yardım kolilerini ihtiyaç sahiplerinin kapılarına kadar ulaştırdı.

Okul Müdürü Şeyhmus Demir başta olmak üzere projenin hayata aktarılmasında katkısı olan öğrencilere, velilerine, öğretmenlerine ve okul personeline teşekkür eden Umut Kervanı yetkilileri, “Allah yaptıkları bu güzel anlamlı yardımı kabul etsin inşallah.” dedi.


İmam hatip ortaokul öğrencileri yardıma muhtaç ailelere gıda kolisi dağıttı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.