"İmam Hatip'lerin destekçisi ve hizmetkârıyız"

"İmam Hatip'lerin destekçisi ve hizmetkârıyız"

Türkiye İmam Hatipliler Vakfı Genel Başkanı Ecevit Öksüz, "TİMAV olarak başta İHO ve İHL'ler olmak üzere ülkemizde din eğitimi veren tüm kurumların ve eğitim camiasının destekçisi ve hizmetkârıyız." dedi.

KONYA-Türkiye İmam Hatipliler Vakfı Genel Başkanı Ecevit Öksüz, "TİMAV olarak başta İHO ve İHL'ler olmak üzere ülkemizde din eğitimi veren tüm kurumların ve eğitim camiasının destekçisi ve hizmetkârıyız. Umarız, 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılı eksikliklerin giderildiği, eğitim politikalarımızın daha da güçlendirildiği, insani ve hukuki olmayan tüm engellerin hukuki dayanaklarla çözüldüğü bir eğitim öğretim yılı olur." dedi.

 

Öksüz açıklamasını şu sözlerle sürdürdü: "Gerek ilköğretim gerek ortaöğretim seviyesinde eğitim gören tüm öğrencilerimiz, düne göre çok daha iyi şartlarda eğitim görmekle birlikte eğitim sistemimizin eksik yönleri mutlaka vardır. Başta öğretmen ve derslik açıkları olmak üzere bu eksikliklerin bir an önce giderilmesini talep ediyoruz. İmam Hatip Ortaokulu ve Liselerinde okuyan öğrencilerimizin de eğitim-öğretim yıllarını hassaten tebrik ediyoruz. TİMAV olarak başta İHO ve İHL'ler olmak üzere ülkemizde din eğitimi veren tüm kurumların ve eğitim camiasının destekçisi ve hizmetkârıyız.

 

Fatih projesi vb. projelerle daha da gelişeceğine inandığımız, kültürel ve ahlaki donanımları seçmeli derslerle daha da hızlı bir şekilde olgunlaşacağını ümit ettiğimiz öğrencilerimizin mükemmel şartlarda, donanımlı bireyler olarak yetişmesi gönlümüzün en temel arzularındandır. Umarız, 2013-2014 eğitim öğretim yılı eksikliklerin giderildiği, eğitim politikalarımızın daha da güçlendirildiği, insani ve hukuki olmayan tüm engellerin hukuki dayanaklarla çözüldüğü bir eğitim öğretim yılı olur. TİMAV olarak bu konularda üzerimize düşen görevleri yerine getirmek için hazırız."

 

Eğitimin ülke ve milletlerin geleceğini inşa eden en önemli faktörlerin başında geldiğine değinen Öksüz, "Nasıl bir nesil yetiştirdiğimizin önemli olduğu kadar nesilleri nasıl ve hangi yöntemlerle yetiştirdiğimiz de önemli. Bu bağlamda öğrencilerimizle birlikte en büyük görev öğretmenlerimizindir. Bilişim ve iletişim teknolojilerinin insan hayatının birçok alanını kuşattığı bir dönemde öğretmen ve velilerimizin de yeni neslin ihtiyaç ve beklentilerini algılayabilmeleri, bu beklentilere uygun yöntemler geliştirebilmeleri, doğru iletişimle ihtiyaç duyulan etkileşimi sağlayabilmeleri eğitimdeki başarımızı artıracak. Bu vesile ile yeni atanan öğretmenlerimize ve tüm öğretmenlerimize, eğitim camiamıza ve öğrencilerimize hayırlı, başarılı bir yıl diliyorum." ifadelerini kullandı. (İlyas Yavuz - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.