İmam Hatipli öğrenciler Mevlid Kandili etkinliği düzenlendi

İmam Hatipli öğrenciler Mevlid Kandili etkinliği düzenlendi

​Batman Turgut Özal İmam Hatip Lisesi ile Turgut Özal İmam Hatip Ortaokulu'nda Mevlid Kandili nedeniyle pilav dağıtım etkinliği düzenlendi.

Turgut Özal İmam Hatip Lisesi ile Turgut Özal İmam Hatip Ortaokulu Mevlid Kandili münasebetiyle okulun ortak avlusunda öğretmen ve öğrencilere pilav dağıtılarak bir etkinlik düzenledi.

Peygamber Efendimizin (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) sevgisinin canlı tutulması amacıyla düzenlenen etkinlikte, öğretmen ve öğrencilere hazırlanan nohutlu pilav dağıtıldı.

Pilav dağıtımı sonrası imam hatip öğrencileri tarafından ilahiler seslendirildi.

Yapılan etkinlik hakkında bilgi veren Turgut Özal Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı Abdulhakim Gültekin, "Bugün Mevlid Kandili Hazreti Peygamber (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) alemleri şereflendirdiği gündür. Hazreti Peygamber'in (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) çocuklara örnekliğini anlatabilmek ve Hazreti Peygamber'in (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) numune örnekliğini ve yaşantısını çocuklara aktarabilmek ve bu güzel günü insanların hafızasına kazıma adına güzel bir etkinlik düzenledik. Çocuklarımızla öğrencilerimizle bir pilav etkinliği düzenledik. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. İnşallah bu güzel örneklik devam eder ve çocuklarımız peygamberin ahlakıyla şekillenir. O güzel örnekliğini hayatlarına yansıtmaya çalışırlar. Malum yaşadığımız zamanda öğrenciler ve yaşadığımız toplumun insanları yanlış yollara sapıyor." dedi.

video

Etkinlik için nohutlu pilav hazırlayan Ziyade Yemek Organizasyon Müdürü Abdulhakim Orhan, "Mevlid Kandili nedeniyle Turgut Özal İmam Hatip yönetimi bizden nohutlu pilav talebinde bulundu. Bizde çocuklara nohutlu pilav hazırladık. Mevid etkinliği nedeniyle bugün çocuklara pilav dağıttık. Bu güzel etkinlik dolayısıyla tüm okul yönetimine teşekkür ediyoruz. Bu etkinlik için bizi tercih ettikleri için özellikle teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Mevlid Kandili dolayısıyla düzenlenen etkinlikten memnun olduklarını belirten Muhammed Essüleyman, Eyüp Gültekin, Muhammed Okan, Seyid Sadık Okan, İnzar Karakuş, Ömer Sarı ile Murat Öncel etkinlik dolayısıyla Peygamber Efendimizi (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) andıklarını belirttiler.

Öte yandan Batman Üniversitesi İdeal Gençlik Topluluğu Mevlid Kandili dolayısıyla Batman Üniversitesi Batı Raman Kampusu ile Batman Üniversitesi Merkez Kampüste bulunan Testili Park'ta etkinlikler düzenlendi.

Etkinlikte öğrencilere lokum, bisküvi, şeker ve bir Hadis-i şerifin olduğu ikramlar dağıtıldı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler