İmam hatipli öğrencilerden örnek proje

İmam hatipli öğrencilerden örnek proje

Mardin’de imam hatip lisesi öğrencileri, “Hayır Durağı” ismini verdikleri proje ile sattıkları meyvelerden elde ettikleri gelirle yetimlere yardımda bulunuyorlar.

Mardin Artuklu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, hayata geçirdikleri “Hayır Durağı” projesiyle ile sponsor oldukları yetimlere yardım etmek için meyve standı açtı.

10 yetime sponsor olan Artuklu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin uygulaması herkesin takdirini kazandı.

“Hayır Durağı” ismi verilen kampanya ile okula kasalarla meyve getiren öğrenciler, belli bir ücret karşılığında diğer öğrencilere meyve satıyorlar. Elde edilen gelirle de yetimlere yardımda bulunuyorlar.

Konuya ilişkin açıklama yapan Okul Müdürü Mehmet Ali Gümüş, “Elde edilen gelirle yetimlerimize yardımcı oluyoruz. Bu uygulama ile öğrencilerimizin karakterlerinde bulunan diğergamlık duygusunu daha da arttırmayı hedefliyoruz. Küçük yaşta küçük meblağları vermeye alışamayanlar büyük yaşta da veremezler şiarını öğrencilerimize aşılıyoruz. ‘Hayır Durağı’ kampanyası ile öğrencilerimiz sadece vermeye alışmıyor ayrıca hem sağlıklı beslenmeye yönlendirilmiş oluyorlar hem de başlarında ücret toplayan biri olmamasına rağmen aldıkları meyvelerin ücretlerini ödeyerek güven tazeliyorlar. Bu uygulamanın hayata geçmesine katkı sağlayan öğretmen ve velilerimize teşekkür ederiz. Hayra vesile olan hayrı yapan gibidir.” dedi. 

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.