"İmamlarımız atanmış din görevlisi değil adanmış din gönüllüsü olsun"

"İmamlarımız atanmış din görevlisi değil adanmış din gönüllüsü olsun"

Bursa İl Müftülüğünün yeni hizmet binası açılış töreninde konuşan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, imamların atanmış din görevlisi değil, adanmış din gönüllüsü olmasını istediklerini vurguladı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Bursa İl Müftülüğünün yeni hizmet binası açılış törenine katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan müftülük binasının açılış töreninde konuşan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, " İmamlarımız atanmış din görevlisi değil, adanmış din gönüllüsü olsun istiyoruz. Sadece günde 5 defa namaz kıldıran memur değil, şehrin, mahallenin, sokağın, köyün, kasabanın, beldenin manevi hayatını ayakta tutan bir manevi mimar olarak çalışsın." dedi.

"En büyük gayemiz şehirlerin ruhunu ve kalbini muhafaza etmektir"

Bursa'nın İslam medeniyetinin ilim ve irfan merkezi olduğunu söyleyen Görmez, "Şehirlerin de bir ruhu var, bir kalbi var. Bursa, ruhu olan bir şehirdir. Bursa, ruhu yüce olan bir şehirdir. Bursa, kalbi olan bir şehirdir. Kalbi 'Allah Allah' diye atan bir şehir. Beton binalar çoğaldıkça şehirlerimizin ruhu, kalbi zaman zaman zayıflıyor. Şehirlerimizin ruhunu ve kalbini güçlü tutmamız lazım. Diyanet İşleri, il müftülükleriyle beraber, en büyük gayemiz şehirlerin ruhunu korumak, kalbini muhafaza etmektir. Semalara yükselen gökdelenler çoğaldıkça, göklerden gelecek rahmete ihtiyacımız artıyor. Binalar çoğaldıkça insanın ruhunu ayakta tutmak için daha büyük çabalara ihtiyaç duyuyoruz." dedi.

"İmamlarımız atanmış din görevlisi değil, adanmış din gönüllüsü olsun"

"Diyanet ve müftülüklerin sıradan bürokratik bir mekanizma olmadığını vurgulayan Görmez, "Diyanetin asli görevi şehrin manevi ve ilmi hayatını ayakta tutmaktır. Diyanet ve müftülükler sıradan bürokratik bir mekanizma değildir, olmamalıdır. Şehirlerimizin dini ve manevi hayatını ayakta tutmak için çalışmalıdır. İmamlarımız atanmış din görevlisi değil, adanmış din gönüllüsü olsun istiyoruz. Sadece günde 5 defa namaz kıldıran memur değil, şehrin, mahallenin, sokağın, köyün, kasabanın, beldenin manevi hayatını ayakta tutan bir manevi mimar olarak çalışsın. Mihrabın abidi, minberin âlimi, kürsünün nasihi olsun istiyoruz. Vatandaşlarımızın her biri, her türlü problemini buralara getirebilmeli, birbirine küsen 2 kardeş olduğu zaman barışmak için camilere gelmelidir. " ifadelerini kullandı.

Diyanet İşleri Başkanlığının önemine de değinen Görmez, "Milletlerin siyasi ve ekonomik istikrarı önemlidir. Ancak coğrafya şunu gösteriyor; Müslüman milletler dini ve manevi istikrarını, dini bütünlüğünü, din güvenliğini kaybettiği zaman, siyasi ve ekonomik istikrarı da yok olur. Güven ve barışı da yok olur. Her caminin bir hizbe dönüştüğü, her okulun bir partiye dönüştüğü, her dini müessesenin bir fırkaya dönüştüğü bir ülke olmak istemiyorsak hep birlikte Diyanet İşleri Teşkilatımızı gözümüz gibi korumamız, muhafaza etmemiz lazım." diye belirtti.

Yapımı 18 ay süren Bursa İl Müftülüğünün hizmet binası açılırken, cami ve konferans salonunun temeli de atıldı. Yalova yolu Altınova Mahallesi'nde inşa edilen müftülük binası 9 milyon TL'ye mal oldu. (Mustafa Bikeç-İLKHA)








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.